ING Asigurari de Viata, liderul pietei de profil in 2011 dupa subscrieri, extinde gama de beneficii oferite asiguratilor prin lansarea noilor asigurari suplimentare care pot fi atasate asigurarii de viata, oferind protectie financiara in cazul spitalizarii, respectiv al interventiei chirurgicale, a anuntat compania.
Persoana asigurata primeste inapoi 30% din banii platiti pentru asigurarea suplimentara la fiecare 5 ani consecutivi in care nu a beneficiat de plata vreunui eveniment asigurat.

Noile asigurari suplimentare pot fi atasate incepand cu data de 16 mai a.c. de catre orice client care incheie un contract nou cu plata esalonata in lei la ING, urmand ca pentru contractele existente aceste asigurari sa poata fi atasate (la aniversarea politei) incepand cu jumatatea lunii iulie anul curent.

Concret, in situatia spitalizarii sau a interventiei chirurgicale, indiferent daca aceastea au loc intr-un spital de stat sau privat, ING plateste clientului indemnizatia calculata in functie de suma asigurata aleasa, care poate fi folosita, dupa caz, pentru sustinerea financiara a spitalizarii, a tratamentelor, a convalescentei sau pentru a compensa reducerea temporara a venitului in cazul liber profesionistilor.

Clientii care incheie noua asigurare suplimentara de interventie chirurgicala de la ING, pot opta si pentru beneficiul “Preventie si Tratament”, prin intermediul caruia au acces la servicii medicale in orice clinica din reteaua proprie sau de parteneri a retelei private de servicii medicale Regina Maria.

Un studiu Medibus din 2011, realizat de Mednet, arata faptul ca, in Romania, sanatatea implica o serie de costuri chiar si pentru persoanele care contribuie la sistemul de asigurari sociale, circa jumatate dintre respondenti declarand ca au fost nevoiti s cheltuie in jur de 850 de lei in perioada spitalizarii. Persoanele care nu platesc contributii la asigurarile sociale de sanatate, trebuie sa suporte costuri zilnice care pornesc de la 100 lei si ajung chiar si la 1.000 lei, pentru spitalizarea in sectia de Anestezie si Terapie Intensiva. Pe de alta parte, in spitalele private tariful pentru o zi de spitalizare incepe de la 300 lei, in timp ce costul unei interventii chirurgicale simple poate urca si pana la 7.000 de lei.

In cazul spitalizarii unui co-asigurat copil cu varsta de pana la 14 ani, indemnizatia platita de ING se dubleaza astfel incat sa acopere si cheltuielile pe care trebuie sa le suporte parintele, asa cum sunt, de exemplu, costurile cu internarea parintelui impreuna cu copilul sau cheltuielile de calatorie, daca spitalul este in alt oras. In plus, indiferent de varsta pacientului, daca este necesara internarea in sectia de anestezie si terapie intensiva, suma corespunzatoare zilelor de spitalizare se dubleaza.

O alta caracteristica este aceea ca, in cazul anumitor interventii chirurgicale acoperite, jumatate din indemnizatia de asigurare se plateste beneficiarului in avans, pe baza documentelor ce atesta programarea operatiei. Acesti bani pot fi folositi pentru acoperirea cheltuielilor cu investigatiile preliminare interventiei chirurgicale, iar restul de 50% se achita dupa realizarea operatiei.

Nu in ultimul rand, atat in cazul asigurarii suplimentare pentru spitalizare cat si a asigurarii suplimentare pentru interventie chirurgicala, ING incurajeaza si recompenseaza preventia, prin intermediul indemnizatiei de asigurare denumita “Beneficiu pentru sanatatea ta”. Concret, daca pe parcursul a cinci ani consecutivi nu se produce niciunul dintre evenimentele asigurate, ING ramburseaza clientului o treime din valoarea primelor platite pentru asigurarea suplimentara pana la acea data.

Valoarea beneficiilor platite clientilor de ING Asigurari de Viata pentru evenimente asigurate si contracte ajunse la maturitate in trimestrul intai din 2012 a fost de aproximativ 22 milioane de lei, in crestere cu circa 79% fata de acceasi perioada a anului precedent, potrivit ING.

Peste trei sferturi din aceasta suma (respectiv 16,92 milioane de lei) este reprezentata de beneficii platite clientilor pentru contracte ajunse la maturitate, in conditiile in care portofoliul de asigurari incheiat in urma cu 15 ani, moment cand ING a intrat pe piata asigurarilor de viata din Romania, incepe sa se maturizeze.

In acelasi timp, volumul primelor brute subscrise de ING Asigurari de Viata in primele trei luni din 2012 a fost de 133,25 milioane de lei, nivel relativ similar celui inregistrat in primul trimestru din 2011.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri