Moneda nationala s-a tranzactionat la cotatii in crestere usoara in prima parte a sesiunii interbancare de miercuri, astfel ca BNR a stabilit un curs de referinta de 4,4881 lei/euro, cu 0,47 bani mai mare fata de marti.
In sesiunea precedenta, banca centrala a anuntat un curs de 4,4834 lei/euro.

Pentru moneda americana, cursul a continuat insa sa coboare, cu 3,03 bani, de la 3,5031 lei/dolar la 3,4728 lei/dolar. In acelasi timp, referinta pentru francul elvetian a scazut foarte usor, de la 3,7120 lei/franc la 3,7115 lei/franc.

In debut, euro era schimbat pentru 4,4845 - 4,4855 lei, nivel similar cu cel de la finalul sesiunii precedente, cand euro era cotat la 4,4840 - 4,4860 lei.

In prima parte a zilei cursul a urcat pana la un maxim de 4,4935 lei/euro, iar dupa ce Curtea Constitutionala a Germaniei a anutat ca a avizat participarea tarii la fondul de salvare a euro, cotatiile au coborat sub 4,49 lei/euro.

Curtea Constitutionala Federala a Germaniei a avizat miercuri participarea guvernului de la Berlin la Mecanismul European de Stabilitate (MES), iar tratatul de infiintare a fondului de salvare a zonei euro poate merge la ratificare in Parlament, cu anumite conditii.

Bursele europene si moneda euro au crescut dupa citirea hotararii, scrie Mediafax.

Dobanzile practicate miercuri dimineata de banci pentru depozitele plasate (ROBID) si atrase (ROBOR) cu scadenta la o zi au coborat de la 4,76 - 5,26% la 4,71 - 5,21% pe an. In acelasi timp, randamentele cu scadenta la o saptamana au scazut de la 4,83 - 5,33% la 4,79 - 5,29% pe an.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri