Putin peste jumatate dintre romani (56%) au o relatie cu o banca sau mai multe, acest nivel plasand Romania pe ultimul loc din Europa Centrala si de Est intr-un clasament condus de Slovenia, Austria si Croatia, potrivit unui studiu realizat de compania de cercetare a pietei GfK
Studiul Financial Market Data Services (FMDS) masoara obiceiurile bancare ale locuitorilor cu varsta de peste 15 ani din 13 tari ale Europei Centrale si de Est, informeaza Mediafax.

Gradul de bancarizare pentru tarile din regiune era in 2010 de 80% si va creste in continuare.

"Daca tari precum Austria, Slovenia, Cehia si Croatia au populatia aproape integral bancarizata, Polonia, Bosnia Hertegovina sau Kazahstan au un potential urias, cu aproximativ o treime din populatie inca nebancarizata in prezent", se arata intr-un comunicat al GfK.

Polonia si Kazahstan au un grad de bancarizare a populatiei de 71%, iar Bosnia Hertegovina de 74%, iar in fruntea clasamentului se afla Slovenia, cu o polulatie bancarizata integral, urmata de Austria cu 98%, Croatia si Cehia, cu cate 90%.

In ceea ce priveste folosirea produselor bancare, o treime dintre romani detineau cel putin un cont curent in prima jumatate a anului, in timp ce in regiune procentajul a crescut de la 41% in 2008 la 47% anul trecut.

In Romania, patru din zece romani sunt posesorii unui card, aproape 39% avand carduri de debit si 4,5% carduri de credit. In Europa, numarul cardurilor a crescut in mod constant in ultima perioada, castigand fiecare al doilea locuitor al tarilor din regiune.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri