Un fost broker al companiei Rochdale Securities a fost arestat de agenti FBI in SUA si acuzat de frauda pentru ca a incercat sa profite personal de pe urma unor achizitii de actiuni Apple in valoare de peste 1 miliard de dolari, cumparate din banii companiei, scrie Mediafax.
David Miller, 40 de ani, s-a predat FBI in Bridgeport, Connecticut, si a fost acuzat de frauda in legatura cu tranzactii care au avut loc la 25 octombrie, ziua in care Apple a raportat rezultate financiare, scrie Financial Times.

Potrivit acuzatiilor, Miller a incercat sa obtina profit personal de pe urma unor tranzactii care au lasat compania de brokeraj cu peste 1,6 milioane de actiuni Apple. In incercarea de a se proteja impotriva declinului cotatiei Apple, Miller s-ar fi angajat intr-o strategie de hedging inseland un alt broker.

"Acest acuzat a orchestrat achizitia neautorizata de actiuni Apple in valoare de circa 1 miliard de dolari in cadrul unei scheme de imbogatire rapida care a dat gres, cauzand pierderi importante companiei unde lucra", a afirmat procurorul districtului Connecticut, David Fein.

Rochdale a inregistrat pierderi de 5 milioane de dolari dupa ce a lichidat rapid pozitiile in actiuni Apple. Pierderea a lasat compania cu un deficit de capital pe care trebuie sa-l acopere.

Miller ar fi prezentat intreaga tranzactie drept o comanda a unui client. Actiunile in valoare de 1 miliard de dolari au fost acumulate pe parcursul zilei de 25 octombrie.

"Planul a fost gandit sa genereze profit prin vanzarea actiunilor Apple dupa ce compania ar fi anuntat rezultatele mai tarziu in ziua respectiva. Dar dupa anuntul rezultatelor, pretul actiunilor a scazut", se arata in plangerea impotriva lui Miller.

Traderul a afirmat ulterior ca a cumparat din greseala 1,625 milioane de actiuni Apple fata de 1.625 actiuni cat ar fi vrut de fapt clientul.


Pentru strategia de hedging, Miller a cerut unei alte companii de brokeraj, unde a afirmat ca-si paraseste actualul loc de munca, sa vanda in numele sau 500.000 de actiuni Apple. Traderul a inchis aceasta pozitie in ziua urmatoare in profit, ca urmare a declinului actiunilor.

Daca va fi gasit vinovat, Miller risca 20 de ani de inchisoare. Fostul trader a fost eliberat pentru o cautiune de 300.000 de dolari de un judecator federal din Connecticut.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri