Coface a reunit toate filialele de asigurari de credit din Europa intr-o singura companie constituita in temeiul dreptului fracez, supunandu-se unui organ unic de reglementare din Franta, in urma fuziunii filialelor germane, italiene si austriece, de ultima apartinand si activitatea din Romania.
"Ca urmare a unei fuziuni a filialelor sale de asigurari de credit germane, austriece si italiene, precum si a sucursalelor acestora, Coface isi desfasoara acum activitatea de asigurari de credit in cadrul Uniunii Europene, prin intermediul unei singure companii constituite in temeiul dreptului francez - Compagnie francaise d'assurance pour le commerce exterieur, ce grupeaza 21 de sucursale", se arata intr-un comunicat al Coface, noteaza Mediafax.

Organul de supraveghere francez sub care va functiona noua companie este Autoritatea de Supraveghere Prudentiala.

Anterior acestei fuziuni, subsidiarele cu activitati de credit comercial din Uniunea Europeana ale Coface erau grupate sub cupola a trei filiale regionale, respectiv in Germania, Austria si Italia. Activitatea din Romania era subordonata filialei din Austria, iar in urma operatiunii de fuziune raportarile vor fi trimise catre compania franceza.

"Aceasta structura eficienta anticipeaza noul cadru de reglementare al directivei Solvency II: relatiile Coface de reglementare vor fi mai facile si gestionarea cerintelor sale pentru fonduri proprii va fi optimizata", se mai spune in comunicat.

Astfel, entitatile locale vor ramane responsabile complet pentru activitatea lor operationala, noua structura avand un management al riscului imbunatatit.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri