Moneda nationala a ramas pe apreciere pana la finalul sesiunii interbancare de miecuri, iar cotatiile fluctuau usor sub 4,39 lei/euro spre finalul sedintei locale, dupa ce in prima parte a zilei a atins un minim de 4,3845 lei/euro.
In jurul orei 16:30, operasiunile se perfectau la 4,3880 - 4,3895 lei/euro, intr-o piata cu volume de transfer peste media sesiunilor precedente, potrivit dealerilor, citati de Mediafax.

La deschidere, euro era schimbat pentru 4,3935 - 4,3950 lei, aproape de nivelul de marti seara. Leul a inceput sa se aprecieze marti, dupa ora 16:30, cand s-a dechis piata americana, iar dealerii spun ca volumele in crestere indica prezenta jucatorilor straini pe piata locala.

"Perioada din zi in care s-a petrecut aceasta miscare sugereaza ca jucatorii straini au condus intarirea leului, care a urmat astfel cu o usoara intarziere tendinta regionala de apreciere. (...) Volumele mari din prima parte a zilei, observate si astazi, sugereaza ca recenta intarire a leului a impulsionat probabil cererea comerciala de valuta. Cu toate acestea, asteptand ca tiparul tranzactionarii din ultimele sedinte sa persiste, am putea vedea leul continuand sa se intareasca posibil pana la 4,38 lei/euro", a declarat economistul ING Bank Mihai Tantaru.

Cotatiile au variat in intervalul 4,3845 - 4,3980 lei/euro.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a publicat miercuri un curs de referinta de 4,3887 lei/euro, reprezentand cel mai redus nivel din ultima luna. O rata de schimb inferioara, de 4,3837 lei/euro, a fost publicata de banca centrala la 13 martie.

In sesiunea de marti, cursul a fost de 4,4099 lei/euro. Totodata, paritatea pentru dolarul american a scazut cu 3,09 bani, la 3,3508 lei/dolar.

Cursul pentru francul elvetian a coborat de la 3,6160 lei/franc la 3,5988 lei/franc.

Cotatiile leu/dolar si leu/franc elvetian sunt calculate de Banca Nationala a Romaniei in functie de paritatea leu/euro si ratele de schimb euro/dolar si euro/franc elvetian.

Dobanzile practicate miercuri de bancile comerciale pentru depozitele in lei atrase pe termen de o zi au ramas reduse, la 1,08 - 1,58% pe an. Randamentele pentru plasamentele cu scadenta la o saptamana se plasau la 1,75 - 2,25%.

Potrivit dealerilor, surplusul de lichiditate este legat de nepotrivirea dintre maturitatile titlurilor de stat care vor fi emise si cea a titlurilor care ajung la scadenta in aceasta luna. Astfel, o mare parte a sumelor scadente in aprilie este posibil sa ramana in piata si sa nu fie reinvestita in titluri de stat.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri