XTB Romania, unul dintre cei mai mari brokeri locali de forex si derivate, a lansat o platforma de tranzationare care le va permite utilizatorilor sai sa isi faca vizibile strategiile, acestia urmand sa primeasca in schimb un comision.
Platforma xSocial le va permite utilizatorilor sa copieze si contra-copieze strategiile impartasite de alti clienti ai firmei.

Cei care tranzactioneaza se pot inregistra pe drept furnizori sau followers. Furnizorii sunt acei utilizatori care au deja un cont real pe xStation si sunt dispusi sa isi faca publica activitatea de tranzactionare, permitandu-le altor membri ai platformei sa le foloseasca strategiile. Followers sunt acei traderi care aleg sa utilizeze strategiile furnizorilor.

„Este primul instrument de tranzactionare care recompenseaza traderii dispusi sa isi „imparta” strategiile, oferindu-le altor traderi, in acelasi timp, oportunitatea de a invata si castiga nu doar din experienta altora, ci si din greselile lor”, spune, intr-un comunicat de presa, Tadeusz Kuropatwinski (foto), general manager XTB Romania.

Utilizatorii care se inregistreaza ca furnizori vor impartasi, in mod anonim, detaliile tranzactiilor lor, inclusiv rezultatul acestora. In schimb, vor primi un comision de pana la 10 euro/luna pentru fiecare utilizator care le foloseste strategiile.

Followers pot vedea detaliile fiecarui furnizor inregistrat pe platforma si pot alege fie sa copieze, fie sa contra-copieze miscarile lor. Copierea unui strategii inseamna ca, din momentul in care un utilizator incepe sa „urmareasca” un furnizor, in contul sau va fi executata fiecare tranzactie realizata de furnizor cu un anumit instrument. Contra-copierea presupune ca orice tranzactie realizata de furnizor sa fie realizata in contul follower in directia opusa.

Platforma a fost deja implementata in Germania, Marea Britanie, Spania si Polonia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri