Moneda nationala a trecut pe depreciere in prima jumatate a sesiunii interbancare de miercuri, astfel ca Banca Nationala a Romaniei (BNR) a publicat un curs de referinta cu 1,03 bani mai mare fata de cel de marti, de 4,4461 lei/euro.

In sesiunea de marti, cursul a fost de 4,4358 lei/euro.

Moneda nationala s-a depreciat si in raport cu dolarul american, cursul de referinta urcand de la 3,3662 lei/dolar la 3,3746 lei/dolari, informeaza Mediafax.

Totodata, cotatia leu/franc elvetian a avansat de la 3,5990 lei/franc la 3,6043 lei/franc.

Ratele de schimb leu/dolar si leu/franc elvetian sunt calculate de BNR in functie de paritatea leu/euro si cotatiile de schimb euro/dolar si euro/franc elvetian.

"Moneda locala continua sa se afle sub influenta factorilor externi si credem ca persistenta ingrijorarilor geopolitice si prognoza ING legata de date peste asteptari in privinta pietei muncii din SUA de vineri alcatuiesc o combinatie periculoasa pentru perspectivele imediate ale leului. Totusi, acesti factori nu vor conduce probabil la o depreciere semnificativa a leului inainte de finalul saptamanii, pana cand credem ca leul va ramane in intervalul recent de 4,42-4,45 lei/euro", arata un raport ING Bank transmis miercuri dimineata.

La deschidere, euro era cotat la 4,4370 - 4,4400 lei, aproape de nivelul de la finalul sesiunii precedente, cand euro era schimbnat pentru 4,4365 - 4,4390 lei.

Primele transferuri au coborat usor cotatiile, in jurul nivelului de 4,4350 lei/euro. Ulterior, rata de schimb a urcat treptat spre 4,45 lei/euro.

Jucatorii urmaresc atent semnalele venite din partea Rezervei Federale a Statelor Unite, dar si criza din Siria. Pietele sunt tot mai afectate de temeri privind amplificarea tensiunilor din Siria, care ar putea culmina cu o interventie militara a SUA si a statelor aliate.

Dobanzile afisate miercuri dimineata de bancile comerciale pentru plasamentele in lei pe termen de o zi au coborat de la 3,19 - 3,69% la 2,95 - 3,45% pe an. Randamentele afisate pentru plasamentele cu scadenta la o saptamana sunt de 3,09 - 3,59% pe an, in scadere usoara de la 3,34 - 3,84% marti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri