Moneda nationala s-a apreciat usor in prima parte a sesiunii interbancare, astfel ca Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat un curs de referinta in scadere, la 4,4751 lei/euro.

In sesiunea precedenta, cursul a fost de 4,4760 lei/euro, noteaza Mediafax.

Leul a continuat sa se deprecieze insa in raport cu dolarul american, iar cursul de referinta a urcat cu 0,14 bani, de la 3,3490 lei/dolar la 3,3504 lei/dolar. Totodata, rata de schimb leu/franc elvetian a crescut de la 3,6176 lei/franc la 3,6198 lei/franc.

Ratele de schimb leu/dolar si leu/franc elvetian sunt calculate de BNR in functie de paritatea leu/euro si cotatiile de schimb euro/dolar si euro/franc elvetian.

Cotatiile monedei nationale au deschis aproape de 4,48 lei/euro, iar in prima ora de tranzactionare au inregistrat variatii nesemnificative in jurul acestui nivel.

Leul s-a depreciat in sesiunea interbancara de marti, cand rata de schimb a atins un maxim de 4,4835 lei/euro, in crestere fata de luni, cand transferurile s-au operat la 4,4565 - 4,4575 lei/euro.

Evolutia nu a fost corelata cu cea a valutelor din regiune.

"Credem ca o astfel de miscare a fost din nou favorizata de conditiile generale ale unor piete lipsite de adancime. Conform fundamentelor insa, suntem in continuare optimisti cu privire la perspectivele leului, atat pe termen scurt, cat si pe termen lung si ne asteptam ca monela locala sa ajunga la 4,43 lei/euro pana la finalul saptamanii", arata un raport ING Bank transmis miercuri dimineata.

La jumatatea sesiunii de miercuri, schimburile se perfectau in jurul nivelului de 4,4750 lei/euro.

Dobanzile afisate miercuri de bancile comerciale pentru depozitele atrase (ROBID) si plasate (ROBOR) in lei pe termen de o zi au coborat la 1,29 - 1,78%, de la 1,45 - 1,95% pe an marti. Randamentele afisate pentru plasamentele cu scadenta la o saptamana se plaseaza la 1,92 - 2,42%, in crestere de la 1,78 - 2,28% pe an in ziua precedenta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri