Banca Centrala Germana Bundesbank se alatura listei ce include mai multe institutii financiare ce avertizeaza asupra riscurilor monedei virtuale Bitcoin, scrie Financial Times.

Carl-Ludwig Thiele, board member al Bancii Centrale din Germania, a declarat pentru ziarul Handelsblatt ca Bitcoin este o moneda “extrem de speculativa”, din cauza volatilitatii mari si felului in care este construita si conceputa.

“Nu exista garantii de stat pentru Bitcoin si investitorii isi pot pierde toti banii. Bundesbank avertizeaza asupra acestor riscuri”, a spus el.

Thiele a adaugat ca organismele de reglementare si banci din Europa discuta din ce in ce mai aprins asupra fenomenului Bitcoin, desi eforturile lor s-au limitat pana in prezent la a avertiza oamenii asupra “riscului enorm” pe care Bitcoin il are.

Popularitatea bitcoin, o moneda virtuala care poate fi tranzactionata online pe portaluri specializate si care nu este controlata de vreo autoritate, a crescut in ultimul an, fapt care a atras un numar de investitori mari.

Autoritatile de reglementare sunt ingrijorate insa ca moneda ar putea fi folosita la spalarea de bani si alte activitati ilegale.

China a blocat luna trecuta schimburile in Bitcoin, punand astfel in pericol moneda virtuala in tara unde era cea mai folosita. Banca Populara Chineza (Banca Centrala a Chinei) a intrerupt de asemenea schimburile in Bitcoin subliniind ca nu are statut legal de moneda si nu ar trebui sa i se permita sa circule astfel”.

Banca Centrala din Malaezia a avertizat de asemenea asupra riscurilor folosirii Bitcoin, in timp ce Banca Centrala din Franta a eliberat un comunicat similar, in decembrie, spunand ca cetatenii Frantei nu au nicio garantie ca vor putea schimba Bitcoin pe bani reali.

Bitcoin este tranzactionata in prezent la 1.075 dolari pe unitate. Cotatia monedei virtuale a inregistrat fluctuatii mari de cand a atins in noiembrie un maxim de 1.242 dolari pe unitate, coborand in doar cateva zile la 600 de dolari pe unitate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri