Cursul oficial anuntat de BNR a urcat miercuri la 4,4378 lei/euro, cu 0,35 bani peste referinta de marti. Cotatiile de pe piata interbancara se apropiau, potrivit dealerilor, de nivelul de 4,44 lei/euro, pe volume reduse de tranzactionare.

Rata de referinta publicata de BNR pentru dolarul american a avansat nesemnificativ miercuri, cu 0,06 bani, la 3,3280 lei/dolar. Pentru francul elvetian, cursul BNR a urcat usor, la 3,6318 lei/franc, fata de 3,6278 lei/franc marti. Cursurile de schimb leu/dolar si leu/franc elvetian sunt calculate de BNR in functie de paritatea leu/euro si cotatiile de schimb euro/dolar si euro/franc elvetian, informeaza Mediafax.

BNR a anuntat marti un curs de 4,4343 lei/euro, in urcare usoara, cu 0,39 bani (0,09%), fata de nivelul de luni. Cu putin timp inaintea orei 13:00, cand BNR anunta cursul de referinta, euro era cotat pe piata intrbancara la 4,4360 - 4,4395 lei, in urcare usoara fata de nivelurile de la finalul zilei anterioare, de 4,4330 - 4,4340 lei.

Cursul a inceput ziua in urcare, la 4,4399 lei/euro, iar cel mai ridicat nivel la care s-au efectuat transferuri a fost de 4,4415 lei/euro, potrivit dealerilor. Minimul primei parti a zilei a fost de 4,4357 lei/euro. Volumele tranzactionate in prima jumatate a zilei de miercuri au fost mai bune decat marti, insa reduse relativ la media unei sedinte obisnuite de anul trecut, cu numai 43 de transferuri.

In regiune, forintul si zlotul evolueaza fara variatii semnificative. Ratele medii ale dobanzilor practicate miercuri dimineata de bancile comerciale pentru depozitele atrase (ROBID) si plasate (ROBOR) in lei pe termen de o zi au continuat sa scada si au ajuns la 0,19% - 0,69% pe an, sub nivelurile de marti, de 0,20% - 0,70% pe an. Dobanzile continua sa fie sub de rata dobanzii de politica monetara a BNR, de 3,5% pe an.

Ratele medii ale dobanzilor pentru plasamentele pe termen de o saptamana au urcat miercuri dimineata la 1,48% - 1,98% pe an, in urcare de la 1,28% - 1,78% pe an in ziua anterioara. Dobanda ROBOR pentru plasamente cu scadenta la 3 luni, in functie de care sunt calculate dobanzile pentru creditele in lei acordate de banci pe termen scurt si mediu, a urcat la 2,77% pe an, fata de 2,76% pe an in dimineata zilei de marti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri