Casa de brokeraj Tradeville si Libra Internet Bank au lansat un card atasat contului de investitii bursiere din Romania, instrument prin intermediul caruia investitorii vor avea posibilitatea de a folosi sumele disponibile in cont pentru a realiza investitii la bursa, sau pentru a accesa imediat fondurile din contul de tranzactionare deschis la Tradeville.

Mecanismul de functionare al noului produs consta in doua elemente: un cont bancar in lei deschis la Libra Internet Bank si un cont de tranzactionare StartradeRO la Tradeville. Operatiunile intre cele doua se desfasoara 24/7, prin intermediul platformelor online Libra Internet Banking, respectiv Startrade (Tradeville). Suplimentar, contului bancar i se poate asocia un card dedicat.

Astfel, cand un investitor vrea sa faca o tranzactie rapida pe bursa, el executa un transfer din contul Libra catre contul de tranzactionare de la Tradeville si poate lansa ordine de cumparare in doar cateva minute, in conditiile in care, anterior, sumele transferate normal dintr-un alt cont bancar catre contul Tradeville erau disponibile pentru investitii in cateva ore.

Utilizatorii serviciului pot transfera gratuit fonduri intre cele doua conturi, indiferent de numarul operatiunilor efectuate, iar investitiile pot fi derulate la Bursa de Valori Bucuresti, atat in actiuni romanesti de pe piata reglementata sau Rasdaq, cat si in actiuni internationale disponibile pe sistemul alternativ de tranzactionare (ATS). De asemenea, odata intrati banii in contul de BVB, investitorul ii poate transfera catre conturile de derivate BVB si Sibex.

Libra Internet Bank are o retea de 35 de sucursale la nivel national si, cu o valoare totala a activelor de 1,2 mld. lei la sfarsitul anului 2013. Libra se afla pe pozitia 28 in sistemul bancar romanesc.

Tradeville se afla pe locul 10 in clasamentul pe 2014 al caselor de brokeraj de pe Bursa de Valori Bucuresti, cu un rulaj intermediat de 183,2 mil. lei si o cota de piata de 1,73%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri