BRD Groupe Societe Generale a inceput o promotie la creditele imobiliare in lei si euro. Dobanda anuala efectiva (DAE) incepe de la 5,75% la creditele in euro si de la 5,65% la cele in lei, a anuntat banca.

Astfel, clientii care vor contracta un credit imobiliar pana pe 19 octombrie, in lei sau euro, vor primi garantat un Gift Card in valoare neta de 800 de lei, daca isi domiciliaza venitul intr-un cont BRD, sau de 400 lei, daca nu opteaza pentru aceasta varianta.

Banca ofera doua tipuri de dobanzi :

  • fixa in primii 7 ani si ulterior indexabila, in functie de indicii Robor 6M si Euribor 3M
  • variabila pe toata perioada de creditare, in functie de indicii Robor 6M si Euribor 3M (Robor 6M + 2,25%, respectiv Euribor 3M + 5%)

Statistici despre clientii BRD care au luat credite imobiliare

Potrivit BRD, majoritatea achizitiilor facute intre 2007 si 2014 cu ajutorul creditelor imobiliare au fost in blocuri de apartamente (70%), insa doar 20% dintre acestea sunt in cladiri noi. 15% dintre imobilele achizitionate prin credit sunt case, 30% dintre acestea fiind nou-construite.

Distributia imprumuturilor pe zone geografice scoate in evidenta zona de vest a tarii (Transilvania, Banat, Crisana, Maramures), cu 41% dintre credite, urmata de Bucuresti, cu 19% din credite, Muntenia (exclusiv Bucuresti), cu 24% si Moldova, cu 16%. Valoarea medie a creditelor este de 51.000 de euro.

Perioada de creditare aleasa de cei mai multi dintre clienti depaseste 20 de ani, 40% dintre finantari fiind acordate pe 30 de ani. Cei mai multi dintre clienti (aproximativ 31%) au intre 25 si 30 de ani, aproape 65% sunt casatoriti si 70% nu au copii. 43% dintre clientii care au obtinut un credit imobiliar sau ipotecar au venit cu un aport propriu intre 15 si 25%, iar peste 30% dintre solicitanti realizeaza venituri ce depasesc 5.000 de lei net pe luna.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri