Cursul BNR a ramas miercuri la cotatiile de marti, plasandu-se foarte aproape de pragul de 4,42 lei/euro. Banca Nationala a anuntat un curs de 4,4192 lei/euro, fata de 4,4193 lei/euro marti.

Cel mai recent, un curs peste 4,42 lei/euro a fost inregistrat pe 29 octombrie, cand euro a fost cotat la 4,4226 lei. Referinta pentru dolar a urcat cu 0,94 bani, la 3,5371 lei, in contextul intaririi monedei americane fata de euro pe pietele financiare externe. Paritatea pentru francul elevetian a urcat cu 0,34 bani, la 3,6697 lei. Cursurile de schimb leu/dolar si leu/franc elvetian sunt calculate de BNR in functie de paritatea leu/euro si cotatiile de schimb euro/dolar si euro/franc elvetian, informeaza Mediafax.

Cu putin inainte de ora 13:00, cand BNR anunta cursul de referinta, bancile comerciale tranzactionau euro in piata interbancara la 4,4193 lei, in scadere de la 4,4210 lei pe finalul sedintei de marti. Tranzactiile perfectate miercuri intre banci au variat intre un minim de 4,4152 lei/euro si un maxim de 4,4209 lei/euro. In regiune, forintul si zlotul au stagnat in raport cu moneda europeana.

Ratele medii ale dobanzilor practicate de bancile comerciale pentru depozitele atrase (ROBID) si plasate (ROBOR) in lei pe termen de o zi au scazut miercuri la 0,08% - 0,58% pe an, de la 0,16% - 0,66% pe an. Ratele medii ale dobanzilor pentru plasamentele pe termen de o saptamana au coborat la 0,17% - 0,67% pe an, de la 0,25% - 0,75% pe an in sedinta anterioara.

Dobanda ROBOR pentru plasamente cu scadenta la trei luni, in functie de care sunt calculate dobanzile pentru cele mai multe credite in lei acordate de banci pe termen scurt si mediu, se situeaza la 1,83% pe an, fata de 1,88% pe an marti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri