Avansul economic nebun al Chinei a reprezentat unul dintre cele mai mari subiecte de presa in ultimele decenii. Surprinzator, insa, economia chineza nu este singura care inregistreaza rate uriase de crestere economica. Business Insider a publicat o lista de tari cu cea mai mare rata anualizata de crestere a PIB, din 2014, pana in 2017, prognozata de analistii Bancii Mondiale.

Luati in considerare si faptul ca economiile cu cea mai rapida rata de crestere a economiei, de regula, nu sunt si printre cele mai mari sau cele mai dezvoltate. De altfel, cele mai multe dintre aceste tari sufera de o inegalitate cronica a veniturilor, de niveluri scazute ale produsului intern brut pe cap de locuitor, de instabilitate politica si coruptia larg raspandita. Deseori, un avans al PIB in aceste tari, evidentiaza doar ca cei avuti s-au imbogatit si mai mult.

Sursa foto: Shutterstock / Saracie

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri