Ministerul Finantelor Publice a platit premiile pentru prima Loterie Fiscala, respectiv cate 56 de lei pentru 17.837 bonuri, dupa ce a respins 313 cereri care nu indeplineau conditiile, iar alte 65 de bonuri au fost invalidate, Fiscul suspectand fraude.

"Fondul de premiere alocat extragerii a fost de 1.000.000 lei, iar numarul total cereri de revendicare inregistrate in vederea incasarii premiilor a fost de 18.215. In urma verificarilor preliminare realizate de catre administratiile fiscale, s-a constatat ca un numar de 313 cereri nu indeplinesc conditiile de validare a bonurilor fiscale, prevazute de Ordonanta Guvernului nr. 10/2015 pentru organizarea Loteriei bonurilor fiscale (de exemplu informatiile obligatorii erau ilizibile; documentele in baza carora erau revendicate premiile nu erau bonuri fiscale)", se arata intr-un comunicat citat de Mediafax.

Numarul bonurilor fiscale validate de administratiile fiscale care au fost luate in considerare la stabilirea valorii unui premiu a fost de 17.902, astfel incat, dupa impartirea fondului de premiere la numarul total al bonurilor fiscale castigatoare revendicate in termen, a rezultat un premiu cu o valoare de 56 lei. Din cele 17.902 bonuri fiscale validate de catre administratiile fiscale in procedura preliminara, au fost platite 17.837 de castiguri, 65 de bonuri fiscale fiind invalidate ca urmare a actiunilor de control desfasurate de Directia generala antifrauda fiscala, plata castigurilor aferente fiind suspendata pana la solutionarea plangerii penale.

In perioada 25 iunie - 3 iulie, Directia Generala Antifrauda Fiscala a efectuat actiuni de verificare a autenticitatii si realitatii bonurilor fiscale. "In urma efectuarii controalelor antifrauda, un numar de 65 de bonuri fiscale au fost invalidate intrucat in legatura cu acestea au fost constatate imprejurari privind savarsirea unor fapte de natura penala urmand a fi sesizate organele competente", arata Finantele.

Situatiile care au creat suspiciuni cu privire la realitatea si autenticitatea bonurilor fiscale depuse pentru revendicarea premiilor la Loteria bonurilor fiscale sunt grupate generic, potrivit sursei citate, in:

  • sustragerea rolelor jurnal din aparatele de marcat electronice fiscale sau a unor parti din acestea (care contineau datele bonurilor fiscale declarate castigatoare) si revendicarea premiilor pe baza acestor inscrisuri;
  • depunerea unor bonuri care au inscrise date ale unui operator economic care nu functiona si era declarat inactiv fiscal dinainte de data emiterii bonului fiscal depus pentru revendicarea premiului;
  • depunerea unor bonuri care nu au fost emise cu aparate de marcat electronice care nu erau declarate la organele fiscale.

Platile au fost efectuate luni. La extragere au participat bonurile fiscale emise in intervalul 2 februarie - 28 martie.

Sursa foto: Bon fiscal/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri