20. Paris

20. Paris

Parisul are ca avantaje randamentele mari din chirii si costurile cu chiria joase, dar si faptul ca Franta este o putere globala, potrivit The Telegraph. Este, insa, inca o piata a chiriasilor si cu costuri ale tranzactiilor moderate spre mari, ceea ce implica si dezavantaje pentru potentiali investitori in proprietati.

19. Helsinki

19. Helsinki

La pro investitii in Helsinki, The Telegraph noteaza costurile joase spre moderate ale tranzactiilor, economia puternica, yieldurile moderate si raportul de putere echilibrat intre chiriasi si proprietari. La dezavantaje intra taxele mari pe veniturile din chirii.

18. Praga

18. Praga

Piata favorabila proprietarilor, yieldurile moderate si costurile joase ale tranzactiilor sunt factori care fac atractive investitiile in proprietati din Praga. Pe de alta parte, la dezavantaje pot fi nominalizate taxele pe venituri din chirii moderate spre mari si faptul ca strainii nu pot cumpara teren in mod direct.

17. Sofia

17. Sofia

Piata din Sofia este una a proprietarilor ceea ce favorizeaza investitiile, pe de alta parte yieldurile nu sunt prea atractive, costurile de tranzactionare sunt mari, sunt probleme de coruptie si criminalitate ridicata, iar taxele pe venituri din chirii sunt moderate.

Sursa foto: Sofia/Shutterstock

16. Bruxelles

16. Bruxelles

Aici piata are avantajul unei cereri puternice de inchirieri si dezavantajul unor costuri moderate spre mari ale tranzactiilor, dar si al taxelor moderate spre mari.

15. Viena

15. Viena

Stabilitatea politica, costurile de tranzactionare moderate, yieldurile moderate pentru noi unitati sunt factori favorabili investitiilor, in timp ce sistemul complicat favorabil chiriasilor si taxele pe venituri din chirii moderate spre mari pot fi dezavantaje.

14.Ljubliana

14.Ljubliana

Piata este una pro proprietari, costurile tranzactiilor sunt joase, iar tara are o economie puternica. La dezavantaje sunt yieldurile joase spre moderate, taxele mari pe venituri din chirii si mici probleme privind dreptul la proprietate.

13. Bratislava

13. Bratislava

Taxele pe venituri din chirii sunt joase spre moderate, costurile cu tranzactiile sunt foarte reduse, iar raportul de forte chirias-proprietar este echilibrat in Bratislava. Pe de alta parte in oras sunt probleme minori legate de dreptul la proprietate si yielduri reduse din chirii.

12. Bucuresti

12. Bucuresti

Bucurestiul are ca avantaje costurile joase de tranzactionare si o economie post tranzitie puternica. La dezavantaje sunt yieldurile din chirii joase spre moderate, taxele mari pe venituri din chirii, dar si un sentiment puternic favorabil chiriasilor.

11. Varsovia

11. Varsovia

Factorii pozitivi ai pietei sunt costurile de tranzactionare joase si economia puternica, in timp ce la capitolul factori negativi The Telegraph noteaza: yieldurile din chirii joase spre moderate, taxele pe venituri din chirii ridicate si sentimentul puternic pro chirias.

10. Chisinau

10. Chisinau

Randamentele ridicate si faptul ca este o piata a proprietarilor avantajeaza investitorii in proprietati in Chisinau. Pe de alta parte, problemele secesioniste, taxele mari, faptul ca achizitiile trebuiesc efectuate cu cash si ca este una din cele mai sarace economii europene sunt factori negativi.

9. Riga

9. Riga

Piata din Riga este una a proprietarilor, taxele pe venituri din chirii sunt mici, costurile de tranzactionare sunt reduse, iar cresterea economiei este mare. Acesti factori asociati corectiilor recente de pe piata locuintelor sunt factori care inclina balanta in favoarea unei unei investitii in proprietati in Riga.

La factori contra sunt yieldurile joase spre moderate si restrictiile minore pe dreptul de proprietate pe terenuri.

8. Roma

8. Roma

Piata puternica a inchirierilor catre turisti si faptul ca este centrul istoric al Europei sunt factori favorabili investitiilor in proprietati, in timp ce legile puternic pro chiriasi, costurile mari de tranzactionare si taxele mari pe venituri pot reprezenta dezavantaje pentru investitori.

7. Berlin

7. Berlin

Costurile joase spre moderate de tranzactionare, faptul ca Germania este cea mai mare economie europeana si yieldurile mari din Berlin fac din oras o destinatie atractiva pentru cei care vor sa cumpere proprietati ca investitie. La dezavantaje se inscriu taxele pe venituri din chirii, care sunt moderate si faptul ca este o piata pro chirias.

6. Tallinn

6. Tallinn

Costurile de tranzactionare foarte joase, yieldurile moderate si cresterea economica puternica fac din Tallinn o destinatie de luat in considerate pentru cei care vor sa-si plaseze banii in proprietati. Dezavantajele pietei sunt taxele pe venituri din chirii mari si faptul ca piata este usor pro chirias.

.

5. Zagreb

5. Zagreb

Taxele moderate si faptul ca este o piata puternica pe inchirierile catre turisti fac din Zagreb unul din primele 5 orase din Europa pentru investitii in proprietati.

La factori negativi se pot mentiona limitarile pe dreptul de proprietate al strainilor, costurile de tranzactionare moderate spre mari si economia instabila si vulnerabila.

4.Istanbul

4.Istanbul

Costurile moderate, randamentele moderate spre mari, cresterea economica rapita a tarii si costurile de tranzactionare joase spre moderate sunt factori care fac Istanbulul una din principalele destinatii pentru plasarea economiilor in proprietati.

Dezavantajele orasului sunt faptul ca este o piata pro chirias, iar taxele pe venit sunt moderate spre mari.

3. Amsterdam

3. Amsterdam

Randamente moderate, economie puternica, costuri de tranzactionare moderate si taxe pe venituri din chirii moderate apar pe lista de avantaje ale orasului, in timp ce un dezavantaj pentru investitori poate fi faptul ca este o piata pro chirias.

2. Skopje

2. Skopje

Randamentele mari, piata favorabila proprietarilor, costurile de tranzactionare reduse si taxele pe venituri moderate fac din Skopje a doua destinatie europeana pentru plasamente in proprietati. Dezavantajele pietei sunt restrictiile importante pe drept de proprietate si ingrijorarile legate de stabilitatea politica si securitate din zona.

1.Budapesta

1.Budapesta

Yieldurile bune, costurile de tranzactionare joase spre moderate si legislatia care favorizeaza proprietarii sunt factori care fac din Budapesta cel mai atractiv oras pentru achizitii de proprietati ca investitie. Ca factori negativi pentru investitii aici se pot enumera restrictiile minore pe drept de proprietate si taxele pe venituri din chirii moderate spre mari.