Sectorul intreprinderilor mici si mijlocii (IMM) reprezinta coloana vertebrala a economiei romanesti si genereaza aproximativ doua treimi din locurile de munca. Din pacate, insa, acest segment sufera cel mai mult din perspectiva supraindatorarii. De aceea, un control mai bun al costurilor afacerii tale in special in ceea ce constituie operatiunile bancare, de-a lungul timpului, poate insemna uneori diferenta dintre profit si pierdere.

Pe fondul restrictiilor de finantare care au persistat in perioda 2009 - 2012 si care au avut un caracter mai pronuntat pentru IMM-uri, companiile mari si foarte mari au jucat progresiv un rol din ce in ce mai semnificativ de "banci comerciale" pentru clientii acestora, preferand sa accepte termene de incasare extinse. Astfel, desi IMM-urile au transferat in ultimii ani o parte semnificativa a creditului bancar catre cel comercial, cu toate acestea, au continuat sa-si desfasoare activitatea prin intermediul bancilor, "liantul" dintre jucatorii economici.

O atentie sporita trebuie acordata, in consecinta, costurilor pe care afacerea ta trebuie sa le suporte atunci cand iti incasezi banii la o banca si prin intermediul careia iti poti face platile curente sau catre stat. Daca esti la inceput de drum sau vrei sa iti dezvolti afacerea, trebuie sa faci cea mai buna alegere. Vrei sa ai control permanent asupra afacerii tale dar si o solutie optima de reducere a cheltuielilor bancare, pentru un efort financiar redus.

De aceea, trebuie sa alegi o banca fara costuri asociate functiei de administrare a contului curent, deoarece pentru o companie proaspat infiintata sau cu mai putin de un an de activitate, fara venituri importante, taxele si comisioanele bancare pot sa devina extrem de impovaratoare, chiar si pentru operatiunile de baza, precum plati sau incasari de la furnizori.

Aflati mai multe despre costurile cu operatiunile bancare de baza adresate IMM-urilor in cadrul proiectului editorial Primii Pasi in Start-Up vinerea aceasta.

Sursa foto: Shutterstock / Finantare IMM

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri