Reducerile de pret pe care peste 90% din expozantii participanti la Targului Imobiliar National - tIMOn din acest an le vor avea variaza intre 1.000 si 60.000 de euro sau procentual intre 2 si 30%, discount valabil pentru cei care achizitioneaza locuinte in timpul targului, potrivit organizatorilor.

Evenimentul tIMOn, care se va deschide pe 24 martie, reuneste 116 expozanti, cu un portofoliu de peste 15.000 de locuinte, in ‎298 de ansambluri rezidentiale, majoritatea in Bucuresti. In conditiile in care, in ultimii ani, au fost exploatate doar proiectele din zone periurbane cu cele mai mici preturi si aceasta parea sa fie tendinta, potrivit organizatorilor targului imobiliar, asistam astazi la o schimbare de directie: 70% din ofertele tIMOn nu mai sunt in zone periurbane.

"Vorbim despre ansambluri situate in zone centrale si semicentrale, cu preturi care pornesc de la 1.000 euro /mp util, comparabil pretului unitar solicitat de catre proprietarii de locuinte vechi din respectivele zone", arata reprezentantii tIMOn. Drept urmare, comparativ cu editia anterioara, si pretul mediu pe unitate locativa la tIMOn a crescut de la 59.000 la 62.000 euro. Este prima crestere a pretului mediu inregistrata in ultimii 7 ani, mai ales luand in considerare faptul ca toti expozantii tIMOn sunt rugati sa ofere vizitatorilor un pret promotional pe perioada targului.

"Trendul usor crescator era vizibil inca din toamna anului trecut pentru anumite segmente de locuinte. Daca usoara crestere de preturi ar putea fi pusa pe numarul mult mai mare al locuintelor din segmentul premium-lux, studiul realizat de catre compania de consultanta RealTime, la comanda tIMOn, ne arata ca trendul general al pietei este de crestere a preturilor. Conform analizei RealTime, preturile apartamentelor din Bucuresti au crescut cu 4,4% fata de noiembrie 2015. Oferta din cadrul tIMOn arata o crestere a preturilor de 10% pe segmentul locuintelor din clasa economy, situate in zonele periurbane, cele care reprezentau de fapt motorul vanzarilor pe segmentul rezidential in ultimii 3-4 ani", spune Vlad Vlasceanu, director tIMOn.

Reducerile de pret, valabile exclusiv in perioada targului, variaza intre 1.000 si 60.000 de euro, ofertele speciale pentru cumparatorii din acest week-end incluzand case complet mobilate, bucatarii care valoreaza zeci de mii de euro si locuri de parcare.

De exemplu, cel mai mic pret din targ se regaseste la o garsoniera in zona Fundeni vanduta de New City Residence: 18.900 euro, in timp ce, pe segmentul vilelor, cel mai mic pret este de 55.000 euro pentru un P+1 din cartierul Tamisa, situat in ansamblul GreenCity din 1 decembrie. Pe segmentul de lux, ofertele sunt intr-o crestere vizibila fata de anii trecuti: penthouses de la 250.000 la 500.000 euro, o casa de 1,8 milioane euro pe soseaua Kisselef si o alta de 1,9 milioane euro+TVA pe Calea Victoriei, vandute de agentiile Renet, respectiv Imoteca.

Pe langa ofertele deja anuntate, majoritatea expozantilor anunta oferte personalizate pentru fiecare potential client, in fapt ofertele din cadrul targului devenind mult mai bune: vizitatorii pot gasi la standul Renet vile complet mobilate, in Otopeni, la pretul de 109.000 euro sau un apartament complet mobilat si utilat, cu gradina proprie si boxa cadou, pe Bd. Ficusului la standul Real Time. Tot de aici pot pleca acasa cu un voucher de 3.000 euro cadou.

Cel mai mare discount efectiv din targ este de 60.000 euro pentru un apartament de 4 camere din Bd. Timisoara, oferit de catre compania Imoteca. Pretul de vanzare este de 99.900 euro, fiind redus de la 159.900 euro. Cele mai numeroase discounturi sunt oferite de catre City Garden Development in cele doua proiecte dezvoltate de catre companie: 16.000 euro pentru o vila in Pipera (89.000 euro pret de vanzare in perioada targului) si o reducere de minim 10.000 euro (10% pentru orice apartament), pentru ansamblul 21 Downtown dezvoltat pe Bd. Mircea Voda.

Nu in ultimul rand, The Concept a decis sa plateasca taxele notariale in locul clientilor, Trend Residence ofera o reducere de 6.000 euro pe perioada targului, vilele City Garden se vand cu 89.000 euro +TVA, iar cele de pe malul lacului Buftea, in Peninsula Residence, se vand cu doar 72.000 euro.

Cea de a XXIX- editie a Targului Imobiliar National - tIMOn incepe joi, in Piata Constitutiei din Capitala. Expozitia va dura patru zile, de joi pana duminica, si va fi deschisa intre orele 10.00 si 18.00 intr-un pavilion expozitional de 2000 mp in Piata Constitutiei.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri