Asigurari pentru parti ale corpului

Asigurari pentru parti ale corpului

Asigurarea unor parti ale corpului nu reprezinta chiar un fenomen nou, iar aceasta practica avea loc de la inceputul anilor secolului trecut. Cu toate acestea, acest tip de asigurare nu este destinat oricui. Dar, cei bogati si celebri sunt orice, numai normali nu, in cazul carora narcisismul atinge noi culmi. Astfel, daca societatea dispune de un set de norme informale pe baza carora opereaza, cei bogati si celebri au standarde si nevoi complet diferite. Acest lucru influenteaza cu siguranta si optiunile de asigurare. De exemplu, in 2006, fotbalistul britanic David Beckham si-a asigurat picioarele pentru aproximativ 200 de milioane de dolari.

In Statele Unite, actorul de comedie Ben Turpin (1869 – 1940), cunoscut pentru aparitiile sale in filmele mute, a fost prima celebritate care si-a asigurat o pare a corpului. El a cumparat de la Lloyd's of London o polita de asigurare de 25.000 de dolari, care il despagubea daca ochii sai, in mod normal incrucisati, reveneau la normal. Dar, asta este doar cireasa de pe tort. Cantareata Mariah Carey si-a asigurat picioarele pentru nu mai putin de 1 miliard de dolari. Exista insa si cateva cazuri de oameni care si-au asigurat nasul. Mai mult in anul 2004, Lloyd's of London chiar si a dezvoltat o polita de asigurare care acopera pierderea parului de pe piept, eveniment neplacut care ar putea afecta imaginea sau cariera asiguratului.

Sursa informatii: Investopedia, Bankrate si TopTenz.net

Photo Works / Shutterstock.com

Asigurari pentru calatorii in spatiu

Asigurari pentru calatorii in spatiu

SpaceShipOne a fost primul avion spatial privat care a reusit in 2004 sa paraseasca atmosfera Pamantului, dar acest lucru nu ar fi fost posibil fara o polita de raspunderi in valoare de 100 de milioane de dolari cumparata de la Lloyds of London. In ultimii ani, au apararut in vest si companii destinate turismului spatial, cum ar fi cea a lui Richard Branson, Virgin Galactic, care dispune, fara indoiala, de polite de asigurare similare in vigoare inainte de fiecare lansare.

Dar, riscul pe care il prezinta spatiul nu este limitat la aeronave pentru unii asiguratori. Tot Lloyd's of London poate asigura, de asemenea, pamantenii impotriva riscurilor de invaliditate sau deces cauzate de caderea resturilor de la satelitii dezintegrati in spatiu care orbiteaza in jurul planetei.

Sursa informatii: Bankrate

Ryan Mulhall / Shutterstock.com

Asigurari impotriva caderilor de meteoriti sau asteroizi

Asigurari impotriva caderilor de meteoriti sau asteroizi

Sunt din ce in ce mai frecvente stirile cu privire la posibilitatea ca un asteroid de mari dimensiuni sa se intersecteze cu orbita Pamantului, ceea ce ar avea bineinteles un efect devastator. In 1979 a fost turnat si un film (Meteor) cu privire la un astfel de cataclism, in care superputerile lumii (Statele Unite si Uniunea Sovietica) erau singurele tari care putea opri acest lucru, prin utilizareaza unor rachete secrete. Desigur, un asemenea scenariu este infricosator, dar posibil.

Si, in cazul in care, ar avea loc un astfel de incident, cu siguranta vor exista si asiguratori, care vor vinde polite de protectie pentru acest eveniment. Ramane de vazut daca va mai exista vreo companie de asigurari dupa aceea sau cineva sa incaseze despagubirea. In acelasi timp, exista caderi foarte dese de meteoriti care insa nu implica si distrugeri apocaliptice , iar pentru aceste evenimente exista clauze incluse la cerere in polita de asigurare a locuintei.

Lloyd's of London are in portofoliu si asigurari pentru daune provocate de furtunile solare, magnetice sau alte evenimente similare care pot provoca perturbari de afaceri pentru companii, expuse la intreruperi de energie, a lantului de aprovizionare, transport si sisteme de comunicatii.

Sursa informatii: TopTenz.net

Sursa foto: Vadim Sadovski / Shutterstock

Asigurari pentru evenimente paranormale

Asigurari pentru evenimente paranormale

Crezi in extraterestri? Ei bine, exista companii de asigurare in lume, care ofera acoperire in cazul in care serialul "Dosarele X", care a fascinat Romania dupa Revolutie, avea dreptate. Cateva companii, de regula nereglementate, ofera asigurari in caz de rapiri extraterestre, oar prima de asigurare la 150 de dolari pe an pentru o potentiala despagubire de 1,5 milioane de dolari. Ramane de vazut cum demonstrezi ca ai luat contact cu alte civilizatii. Alte companii, ofera, de asemenea, fermierilor despagubiri in cazul unui accident OZN.

De asemenea, incluse in aceasta categorie sunt asigurarile impotriva muscaturilor de vampiri, varcolaci sau aparitiei de fantome. In timp ce multi oameni considera ca o apocalipsa zombie este iminenta, altii se arata inca ingrijorati ca ar putea fi atacati de creaturi infioratoare mitice cum ar fi varcolaci si vampiri ori de fantome neprietenoase in propria casa. Lloyd's of London a vandut si asigurari impotriva acestor tipuri de atacuri.

Sursa informatii: Propertycasualty360.com

Sursa foto: Fer Gregory / Shutterstock

Asigurari pentru "conceptie imaculata"

Asigurari pentru "conceptie imaculata"

Nu este o gluma! Compania de asigurari British Insurance din Essex a vadut catre trei surori din Inverness in 2000 o asigurare care acoperea costurile unei eventuale nasteri a lui Iisus de catre cele trei, polita reinoita anual pana in 2006. Potrivit unui reprezentant al companiei de asigurari, specializata in asigurari de accidente si somaj, cele trei surori voiau sa fie sigure ca vor avea destule fonduri pentru a copilul in cazul unei "conceptii imaculate".

Desi, compania de asigurari a declarat BBC ca dona de fiecare data valoarea de 100 de lire a primei de asigurare primita de la cele trei surori, a retras in cele din urma polita si implicit acoperirea. Dincolo de factorul religios, oamenii sunt tentati parieze pe diferite evenimente din viata. Din fericire, exista asiguratori in aceasta lumea dispusi sa imparta acest risc.

De exemplu, numerosi parinti care asteptau un copil au ales sa cumpere o polita de asigurare pentru nastere multipla de la Lloyd's of London contra impactului financiar dat de o gura in plus sau doua de hranit. De altfel, un cuplu din Michigan a colectat despagubirea nu doar o data, ci de doua ori pentru doua perchi de gemeni. Ce noroc!

Sursa informatii: BBC si Bankrate

Alexey Fursov / Shutterstock

Asigurare impotriva castigului la Loto

Asigurare impotriva castigului la Loto

Lloyd's of London ofera angajatorilor asigurari pentru riscul ca unul sau doi dintre angajati sa castige la loterie si sa nu se mai intoarca la servici. Asigurarea ajuta financiar angajatorul sa ii inlocuiasca. Daca un eventual castig la Loto vi se pare improbabil, exista si alte asigurari pentru riscuri si mai obscure. Sponsorii unui eveniment au nevoie, de exemplu, de asigurare pentru a se proteja financiar in cazul in care cea mai improbabila dintre improbabile situatii are loc.

De exemplu, compania producatoare de whisky Cutty Sark a cumparat o asigurare de la Lloyd's of London drept acoperire extrema pentru o promotie care oferea un milion de lire sterline oricui putea captura monstrul din Loch Ness in viata. Nessie nu s-a aratat insa. Din nou!

Un tip de asigurare incheiat de INSIA Europe Broker de asigurare este cel "hole in one" oferit de un asigurator de nisa de la Londra si cumparat de organizatorii unui turneu de golf. Acest produs acopera riscul ca un jucator de golf amator sa nimereasca gaura de golf din prima lovitura si sa castige un premiu valoros (de exemplu, o masina de lux). Apeland la un broker de asigurare specializat, clientii pot gasi si intelege mai usor astfel de produse.

Icatnews / Shutterstock.com

Asigurare pentru nunti ratate

Asigurare pentru nunti ratate

La mare cautare sunt si solutii personalizate pentru evenimente, atat oficiale cat si cu caracter privat. Pot fi asigurate concerte, conferinte, nunti, botezuri, team-building-uri, aniversari si chiar platouri de filmare. Aceste produse au clauze care acopera riscul de amanare a evenimentului din cauza vremii, cheltuieli legate de refacerea documentelor oficiale sau a actelor, falimentul furnizorilor (de exemplu cheltuieli legate de verighete, flori sau tortul miresei ) si chiar costul rochiei de mireasa in caz ca este distrusa ori anularea casatoriei.

O astfel de polita de asigurare pentru evenimente porneste de la 100 de euro, din punct de vedere al primei, si poate depasi 10.000 euro pentru cazurile complexe.