ING Bank si-a crescut de 6 ori numarul utilizatorilor de mobile banking in interval de un an, ajungand la peste 180.000 de clienti care se logheaza in fiecare luna, a declarat la Profesionistii in Banking Robert Anghel, head of digital channels in cadrul ING Bank, care pariaza ca numarul de logari in platforma mobila va depasi numarul de sesiuni in desktop.

ING Bank avea in ianuarie 2015 peste 30.000 de utilizatori de mobile banking, iar la inceputul anului ajunsese la 180.000 de clienti care se logheaza cel putin o data pe luna in platforma mobila. Numarul acestora a continuat sa creasca, in prezent apropiindu-se de 200.000, precizeaza Anghel, care subliniaza ca in mobile numarul de logari este in medie de 10 pe luna, mult peste interactiunile pe desktop.

"Este un comportament pe care il anticipasem si de aceea am descurajat la un moment activarea de Home Bank cu digipass si am incurajat activarea cu username si parola. Anticipam ca aici vor fi mai multe logari si va fi imposibil sa faci asta cu digipass. Este esential sa poti sa te loghezi in lift sau in metrou sau oriunde vrei tu, dar nu poti sa faci asta cu doua device-uri in mana", explica Robert Anghel.

El precizeaza ca online banking-ul nu va disparea, trendul interactiunilor de pe desktop fiind constant, in timp ce pe mobile trendul este de acceleratie puternica. "Pana la finalul anului sesiunile de mobile vor fi mai multe decat cele de desktop. Insa, sesiunile de desktop nu vor disparea, pentru ca sunt pur si simplu altfel de tranzactii care se intampla pe desktop. Este mai simplu sa platesti factura cand esti acasa, de pe canapea, decat sa o faci in metrou, de pe mobil. Vedem comportamente diferite intre zona de desktop si cea de mobile", completeaza specialistul in digital al ING Bank.

Deocamdata, cea mai importanta functionalitate care lipseste pe mobile este plata in strainatate, in timp ce alte functionalitati mari sunt prezente si in mobile banking.

Urmariti interviul complet cu Robert Anghel in video-ul de mai sus.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri