Moneygram a lansat in Romania serviciul de cash-to-account, ceea ce inseamna ca romanii isi pot primii banii din strainatate direct in contul bancar, urmand ca ulterior sa ii poate folosi pentru plati online sau sa ii retraga de la bancomat.

MoneyGram ataca prin acest serviciu principalului concurent, conturile Western Union, in contextul in care romanii din strainatate pot trimite bani si in conturile bancilor partenere.

MoneyGram tinteste astfel o piata de clienti bancarizati si digitalizati, care isi pot verifica online sumele de bani primite din strainatate, in timp ce pentru clientii nebancarizati din Romania compania are in oferta si serviciile de cash to cash si cash to M-pesa.

Oficialii companiei au declarat cu ocazia unui briefing de presa ca Romania este in avangarda digitalizarii si iau in calcul pe viitor lansarea altor servicii cum ar fi cash-to-ATM. Pe de alta parte, platforma online MoneyGram prezenta in Marea Britanie si Germania nu se preteaza inca pietei din Romania, care este in proportie de 90% o piata de primire a banilor.

Potrivit informatiilor Bancii Mondiale, aproape 4 milioane de romani au emigrat pana in 2015 iar remiterile au ajuns anul trecut la 3,2 mld. dolari. Cele mai importante piete din care sunt trimisi banii catre Romania sunt Italia (937 mil. dolari), Spania (740 mil. dolari) si Germania (422 mil. dolari).

Intrebati despre riscurile ca imigrantii sa preia o parte din joburile romanilor de peste grantie, reprezentantii MoneyGram au mentionat ca nu vad acest risc deocamdata, refugiatii nefiind inca in pozitia de a capta joburile romanilor din Italia sau Spania.

Sursa foto: Shutterstock / Marian Weyo

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri