Pe segmentele de piata mediu plus si premium, aproximativ 20-25% din totalul apartamentelor din ansambluri rezidentiale livrate in 2016 sau in curs de livrare au fost cumparate pentru inchiriere. Apartamentele scoase la inchiriere, imediat dupa livrare, se inchiriaza intr-o perioada cuprinsa intre doua si opt saptamani, in functie de marimea ansamblului, suprafata apartamentului si gradul de mobilare, arata Nordis.

Bugetele chiriasilor in ansambluri finalizate in 2016 au variat intre 450–500 euro/luna pentru un apartament de doua camere in Baneasa si poate ajunge pana la 3.500 - 5.000 euro / luna pentru apartamente de cinci camere camere in Soseaua Nordului sau Primaverii.

"In Romania, investitiile in domeniul imobiliar sunt o varianta foarte buna de plasare a capitalului, oferind un randament superior dobanzilor bancare si un risc mai mic decat investitiile pe burse. Alegerea unui imobil nou aduce, pe langa pastrarea in timp a valorii proprietati, beneficii suplimentare: finisaje si dotari noi, cheltuieli de intretinere mai mici, o atractivitate mai mare pentru chiriasi si consecutiv un nivel mai ridicat al chiriei fata de imobilele mai vechi", declara Emanuel Postoaca, managing partner Nordis.

Sursa foto: Scanrail1 / Shutterstock