Anul trecut, bancile au fost putin timorate in contextul darii in plata, dar piata si-a continuat trend-ul. Clientii ne-au surprins cu ceea ce au reusit sa stranga in aceasta perioada, foarte multi detineau sume importante pentru avansul la un credit ipotecar, chiar si 30-35%, a declarat in emisiunea Profesionistii in Banking Liviu Andrei, managing partner Alliance Finance Broker.

"Bancile au fost putin timorate in aceasta perioada, dar piata si-a mentinut trendul si nu au fost caderi. Clientii ne-au surprins cu ceea ce au reusit sa stranga in aceasta perioada, pentru ca foarte multi clienti detineau sume importante pentru avansul la un credit ipotecar. Chiar atunci cand vorbeam de un avans de 30-35%, foarte multi clienti detineau aceste procente", a explicat Andrei.

Am trecut de perioada in care clientii isi cauta cel mai ieftin credit. In momentul de fata isi cauta creditul potrivit pentru situatia lor. Suntem intr-o situatie in care clientii au inceput sa aiba afinitati cu anumite banci, poate un istoric pozitiv, experiente placute si tot mai multi isi doresc sa continue sa aiba o relatie de lunga durata cu o anumita banca.

Pe de alta parte, Liviu Andrei sesizeaza ca bancile vin cu oferte tot mai bune pentru reducerea comisioanelor, nu doar a dobanzilor, pentru transferurile de bani si retragerea banilor de la bancomat. Un alt element care conteaza mult in prezent este asigurarea de viata.

"Daca in trecut un client intreba de o banca unde sa nu i se impuna asigurarea de viata, acum vedem un trend schimbat si tot mai multi clienti sunt interesati de aceasta asigurare de viata, se gandesc la viitor, se gandesc la familie. Bancile care au in oferta lor o asigurare de viata, la un cost rezonabil pot avea un plus fata de celelalte banci din piata", subliniaza managerul Alliance Finance Broker.

Alliance Finance Broker a avut cel mai bun an de dupa criza financiara din 2009, drive-ul principal venind din zona creditelor ipotecare, segment care reprezinta 80% din volumele totale intermediate.

Brokerul de credite a reusit sa creasca cu circa 50% anul trecut fata de 2015, ca cifra de afaceri si ca volum de credite intermediate. Pe segmentul creditelor ipotecare standard Alliance Finance Broker a intermediat un volum de 34 milioane lei, ceea ce reprezinta aproximativ 125 de imprumuturi pentru locuinta, cu o medie a sumelor acordate de 60.000 euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri