Potrivit reprezentantilor companiei de asigurari Gothaer, o asigurare de raspundere civila privata are rolul de a despagubi sumele compensatorii care trebuie achitate de catre posesor pentru repararea pagubelor materiale produse tertilor, cheltuielile de judecata pentru indeplinirea formalitatilor legale facute de persoana pagubita in vederea obligarii asiguratului la plata despagubirilor, precum si a cheltuielilor de judecata ale asiguratului in procesul civil, daca a fost obligat la plata despagubirilor.

"O asigurare de raspundere civila privata se adreseaza celor care constientizeaza responsibilitatea pe care o poarta pentru actiunile proprii sau ale familiei lor si care vor sa se stie in siguranta mereu", arata Gothaer.

Navigheaza in continuare pe acest slide pentru a vedea in ce intamplari posibile din viata ta o asigurare de raspundere civila privata ar fi utila.

Acoperirea pentru animalele de companie

Acoperirea pentru animalele de companie

Un animal de companie implica multa responsabilitate - si fata de cresterea si dezvoltarea animalului, dar si fata de faptele acestuia. De aceea, o astfel de asigurare poate acoperi daunele produse de animalul tau de companie (de ex. daca acesta musca o persoana care iti solicita compensatii financiare, daca distruge un bun care nu este proprietatea ta, etc.).

Sursa foto: Helioscribe / Shutterstock

Acoperirea pentru pagube pe care le poti provoca in calitate de biciclist

Acoperirea pentru pagube pe care le poti provoca in calitate de biciclist

"Indiferent cat de experimentat sau de precaut esti in calitate de biciclist, tot exista sanse sa zgarii o masina cand treci pe langa ea sau, mai rau, sa accidentezi pe cineva atunci cand pedalezi. Pentru astfel de cazuri, asigurarea de raspundere civila te acopera", spun reprezentantii Gothaer.

Sursa foto: View Apart / Shutterstock

Raspunderea chiriasului fata de proprietar si invers

Raspunderea chiriasului fata de proprietar si invers

Fie ca locuiesti in chirie sau ai inchiriat apartamentul tau unui chirias, spune reprezentantii companiei de asigurari Gothaer, esti direct responsabil in cazul unui eveniment neprevazut provocat vecinilor tai (inundatie, incendiu, etc.) si poti ajunge in situatii in care sa fie nevoie sa acoperi costuri semnificative de reparatii, pe care probabil nici nu le-ai preconizat.

Sursa foto: Andrey_Popov / Shutterstock

Raspunderea pentru lucrarile de constructii

Raspunderea pentru lucrarile de constructii

Renovarea locuintei poate fi o reala bataie de cap. Pe langa deranjul, efortul si costurile implicate, trebuie sa tii cont de riscurile la care locuinta si bunurile vecinilor tai sunt expuse in timpul lucrarilor de renovare, aceasta asigurare acoperind pagubele provocate acestora in timpul realizarii acestor lucrari.

Sursa foto: mihalec / Shutterstock

Raspunderea pentru greselile copiilor

Raspunderea pentru greselile copiilor

Copiii tai sunt responsabiliatea ta, respectiv si toate efectele pe care le cauzeaza actiunile lor. Nu de putine ori, din joaca, se intampla ca acestia sa distruga (fara voia lor) un bun care nu le apartine si care iti aduce cheltuili suplimentare in vederea reparatiei. Printr-o asigurare de raspundere civila privata aceste riscuri sunt acoperite, iar tu poti sta linistit ca joaca copilului tau nu iti va afecta situatia financiara.

Sursa foto: Andrey Armyagov / Shutterstock

Sursa foto: Jeroen van den Broek / Shutterstock