Programul Prima Casa a luat startul in acest an cu un plafon de garantare de 2,5 miliarde de lei, buget suplimentat cu garantiile neutilizate anul trecut in valoare de 175 de milioane de lei. Desi conditiile de creditare sunt reglementate prin lege si, ca urmare, fiecare banca trebuie sa tina cont de acestea la acordarea finantarilor, exista, totusi, cateva diferente, in special, in ceea ce priveste DAE, rata lunara si suma total de rambursat.

Pentru creditele acordate prin Prima Casa, avansul minim necesar este de 5% la mai toate bancile, cu exceptia ING Bank. Navigheaza in continuare pe acest slide pentru a vedea care sunt cele mai avantajoase oferte ale bancilor la Prima Casa. Calculele din slide-urile urmatoare au fost realizate cu ajutorul sistemelor de calcul disponibile pe site-urile bancilor si a fost luat in considerare un imprumut in valoare de 50.000 euro (225.000 lei), pe o perioada de 30 de ani.

Sursa foto: Alexander Raths / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri