Dupa iesirea din criza si scaderea dobanzilor bancare, din ce in ce mai multe persoane au reinceput sa cumpere locuinte in scop investitional, mizand pe inchirierea acestora si obtinerea unui castig superior celui obtinut dintr-un depozit bancar traditional, sau din alte plasamente financiare. Cititi in continuare care sunt orasele europene unde achizitia unui apartament pentru inchiriere ar putea aduce cele mai mari castiguri si unde se afla Bucurestiul in comparatie cu acestea.

Randamentul, sau castigul obtinut din inchiriere reprezinta o masura a nivelului de atractivitate al unei investitii imobiliare. Acesta arata ce procent din suma folosita pentru cumpararea apartamentului veti obtine in fiecare an din inchirierea respectivei proprietati.

De exemplu, daca o persoana achizitioneaza un apartament cu 200.000 euro si il inchiriaza cu 833 euro/luna (echivalentul a 10.000 euro/an), inseamna ca respectiva proprietate genereaza un randament de 5% pe an. Ca urmare, respectiva persoana isi va recupera din chirie banii folositi pentru cumpararea apartamentului in 20 de ani (5 x 20 =100%).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri