Compania Top Birotica, ce dezvolta un proiect rezidential cu 88 de unitati in zona Drumul Taberei – Ghencea, a lansat o oferta de creditare pe o perioada de zece ani pentru cumparatorii apartamentelor Champions Residence, avansul cerut fiind de 30%.
Astfel, pentru o garsoniera achizitionata cu credit pe zece ani la dezvoltator, cumparatorul va plati in total 74.692 euro (cu TVA), avansul cerut fiind de 22.407 euro, in timp ce finantarea primita este de 41.238 euro. Suprafata construita a unei garsoniere este de 35,10 mp, iar rata ajunge la 436 euro/luna (cu TVA).

„Nu dorim sa ne substituim bancilor si atunci am limitat perioada de creditare la 10 ani. Cu siguranta, in viitorul apropiat piata creditelor se va debloca si lucrurile vor reveni la normal”, a declarat, pentru Wall-Street, Luciana Petrescu, director general al Net Worth Advisory, companie care se ocupa de promovarea proiectului.

Pretul unui apartament cu doua camere, in corpul Nord al proiectului, cumparat prin aceeasi metoda, este de 123.889 euro, avansul necesar este de 41.117 euro, iar finantarea oferita de dezvoltator este de 95.941 euro. Suprafata construita a unui astfel de apartament este de 74.50 mp, iar rata este de 723 euro/luna (cu TVA).

Proiectul include si apartamente cu trei camere, cu o suprafata construita de 96.95mp si o rata lunara de 919 euro (cu TVA). Pentru apartamentele cu trei camere din corpul Nord, cumparatorul va plati 157.529 euro, in timp ce pentru cele din corpul Sud, pretul este de 170.809 euro (cu TVA).

“Din cauza problemelor pe piata si a timpului necesitat de oferirea unor solutii viabile de sprijinire a clientilor, nu ne putem lauda cu vanzari in acelasi ritm ca inaintea crizei. Pana in prezent am vandut circa 30% din Champions Residence. Ca o facilitate insa, locul de parcare este inclus in pretul total”, a adaugat Luciana Petrescu.

Amplasat in apropierea complexului Home&Design Mall, Champions Residence va fi livrat in perioada martie-aprilie 2010, desi in primvara anului trecut, la lansarea proiectului, compania Top Birotica a anuntat ca va fi finalizat in 18 luni.

Sistemul de achizitie prin credit la dezvoltator va fi lansat de Top Birotica in cadrul Targului National Imobiliar (TNI), desfasurat in perioada 7-10 mai, la Palatul Parlamentului.

Champions Residence cuprinde 88 de locuinte, grupate in doua corpuri de cladiri cu 10 etaje fiecare si a necesitat o investitie de circa 10 milioane euro. Proiectul este compartimentat in 16 garsoniere, 32 apartamente cu doua camere, 32 cu trei camere, patru duplexuri cu trei camere si patru duplexuri cu patru camere.

Si Anchor Grup, dezvoltatorul centrelor comerciale Bucuresti Mall si Plaza Romania, a anuntat in luna martie ca ofera finantare pentru cumparatorii apartamentelor din InCity Residences, un proiect amplasat pe Calea Dudesti, format din patru blocuri cu 17 etaje.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri