Omul de afaceri Ovidiu Popescu, care controleaza compania Petrolexportimport, va investi 150 milioane de euro in reamenajarea Palatului Stirbei, pe care il detine din anul 2005, si in dezvoltarea unei cladiri cu apartamente si spatii comerciale, amplasata in spatele palatului.

Palatul Stirbei, amplasat pe Calea Victoriei nr. 107, a fost ridicat in prima jumatate a secolului al XIX-lea, a functionat ca palat domnesc in perioada 1849-1854, iar apoi, pana in anul 1948, ca resedinta a familiei Stirbei-Bibescu. Intre 1982 si 1994 a adapostit Muzeul Ceramicii si Sticlei, fiind cumparat in anul 2005 de Ovidiu Popescu, presedintele companiei Petrolexportimport.

Omul de afaceri intentioneaza in prezent sa reamenajeze cladirea pentru face loc unor galerii de arta, magazine de lux, cafenele si anticariate, iar in spatele palatului sa dezvolte o alta cladire, cu apartamente, spatii comerciale si cinematografe, investitia totala fiind estimata la 150 milioane de euro. (Citeste cu cat au scazut chiriile spatiilor comerciale de pe Calea Victoriei)

„Palatul este acum intr-un stadiu de degradare avansat, iar eu doresc, asa cum se intampla de zeci de ani in toate tarile europene, sa creez in centrul orasului un spatiu de traditie deschis investitiilor si iubitorilor de frumos, deopotriva”, sustine proprietarul Palatului Stirbei.

Planul proiectului mai prevede un atrium plasat intre palat si aripa noua, ce va contine expozitii temporare, in timp ce beciurile de vinuri vor fi accesibile direct din piata din fata Palatului, prin intermediul unei curti ingropate si transformate, pastrand boltile originale, in cafenele si mici anticariate.

Pentru toate acestea, seful Petrolexportimport l-a angajat ca arhitect pe Vlad Arsene, presedintele biroului de arhitectura Westforth si cunoscut pentru “desenarea” unor cladiri precum America House, Charles de Gaulle Plaza sau Bucharest Tower Center.

De campania de comunicare se va ocupa compania de comunicare strategica si lobby Links Associates, condusa de Corina Vintan, fost purtator de cuvant al Ministerului Afacerilor Externe. Links Associates a mai organizat alaturi de German Marshall Fund conferinta de deschidere a summit-ului NATO in Romania, fiind si reprezentant CNN International si Dow Jones in Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri