Retailerul francez Cora, care opereaza pe plan local cinci hipermarketuri, a demarat lucrarile la un nou centru comercial in orasul Constanta, investitia fiind estimata la 100 milioane de euro.
Centrul comercial se va intinde pe o suprafata de 150.000 mp si va fi deschis in primul semestru al anului 2012, consultantul imobiliar CB Richard Ellis fiind desemnat agentul de inchiriere a proiectului.

Intregul complex, cu subsol, parter si doua etaje, va cuprinde un hipermarket cora de 9.000 mp, galerii comerciale de peste 25.000 mp, cinematografe pe o suprafata de 3.000 mp, food court de 3.600 mpsi 1.500 locuri de parcare.

"Cora investeste acum pe piata de retail din Romania si gratie faptului ca preturile terenurilor sunt interesante”, au declarat, pentru wall-street.ro, oficialii Cora.

Mai mult, la capitolul dezvoltari comerciale, orasul Constanta are un potential extrem de ridicat, considera Luiza Moraru, sefa departamentului de retail al consultantului imobiliar CBRE Romania, care se ocupa cu inchirierea centrului comercial dezvoltat de Cora.

"In acest moment, suprafata de spatiu de retail modern disponibila este de 318 mp / cap de locuitor, ceea ce este sub media altor orase importante din Romania, precum Cluj Napoca si Bucuresti. O data deschise noi proiecte de retail suprafata comerciala va fi in continuare sub media altor orase din zona Europei de Est, precum Varsovia sau Praga", a explicat, pentru wall-street.ro, Luiza Moraru.

Primul hipermarket Cora din Constanta, care va avea o suprafata de doua ori mai mica, de 4.200 mp, se va afla in centrul comercial City Park si se va deschide constantenilor in primele luni ale anului viitor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri