Hackerii au intrat in retelele a 72 de organizatii mondiale, inclusiv ONU sau Comitetul Olimpic International, au dezvaluit miercuri oficiali ai companiei de securitate tehnologica McAfee, scrie Guardian.co.uk.
Expertii in securitate au subliniat ca aceasta este cea mai mare serie de atacuri cibernetice din istorie, afectand activitatile Organizatiei Natiunilor Unite precum si a mai multor guverne si multinationale din intreaga lume.

Compania McAfee, care a descoperit intruziunile informatice, a subliniat ca in spatele atacurilor se afla “un stat cheie”, fara a-l numi. Un expert in securitate a declarat insa ca unul dintre posibilele state ar putea fi China.

De-a lungul a cinci ani de atacuri au fost afectate guverne ale SUA, Canada, Taiwan, India, Coreea de Sud si Canada; Asociatia Natiunilor Asiatice din Sud-Est; Comitetul Olimpic International; Agentia Mondiala Anti-Doping si alte companii si institutii de stat.

In cazul ONU, hackerii au intrat in sistemele secretariatului de la Genava in 2008 si au stat acolo fara ca cineva sa fi observat aproape doi ani, downloadand date secrete, conform McAfee.

“Ce se intampla cu aceste date, inca nu stim. Oricum, daca o fractiune din acestea vor fi folosite in negocieri sau pentru a castiga avantaj economic, pierderile ar putea fi masive. Si noi am fost surprinsi de profunzimea atacurilor”, a declarat vice presedintele McAfee, Dmitri Alperovitch.

Compania a anuntat toate cele 72 de victime, acestea fiind in prezent in curs de investigare pentru a depista gravitatea atacurilor informatice.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri