Aproximativ 70% dintre cele doua miliarde de utilizatori de internet la nivel mondial folosesc si o retea de socializare, arata datele unui studiu realizat de compania de cercetare Insites Consulting in 35 de tari din toata lumea.
Dintre cei aproximativ 1,4 miliarde de oameni care au conturi pe retele de socializare, circa 600 de milioane intra zilnic pe aceste site-uri.

Facebook, cea mai populara retea, cu aproximativ 750 de milioane de utilizatori la nivel mondial, a devenit in doar cativa ani un brand foarte cunoscut, dintre cei chestionati aproape toti auzind de site-ul fondat de Mark Zuckerberg.

Din totalul utilizatorilor Facebook, in jur de 400 de milioane de persoane isi verifica zilnic contul.

Stiati ca?

600 de milioane de persoane folosesc zilnic cel putin o retea de socializare.
Europenii si locuitorii SUA folosesc in medie doua retele, brazilienii trei, iar indientii patru.
98% dintre europeni stiu de retelele de socializare, iar 73% folosesc cel putin una.
Oamenii petrec zilnic in jur de 37 de minute pe Facebook si 23 pe Twitter.
Aproximativ 400 din cei 750 milioane de utilizatori de Facebook isi verifica zilnic contul.
80% dintre utilizatorii de retele de socializare stiu de Twitter, insa doar 16% il folosesc.
In general, oamenii au 133 de prieteni pe Facebook si 59 de followeri (persoane care le citesc mesajele) pe Twitter.
Cei care vor sa lanseze o retea de socializare au sanse mici sa aiba succes: 60% dintre cei care folosesc un astfel de site nu mai vor sa intre si alti jucatori pe piata, iar 93% dintre respondenti sunt multumiti cu site-urile pe care le folosesc deja.
38% dintre cele aproaximativ doua miliarde de utilizatori de internet au un smartphone.
De obicei, cei care au un smartphone tind sa stea mai mult pe retelele de socializare.
Oamenii isi instaleaza in medie 25 de aplicatii pe smartphone-uri, dar utilieaza doar 12. Cele mai utilizate sunt cele pentru socializare.

Studiul a fost realizat in trimestrul al doilea al acestui an pe un esantion de 9027 de consumatori din 35 de tari, respondentii avand varste peste 15 ani.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri