Marja de profit a Amazon.com, deja la minimul din ultimii cinci ani in trimestrul precedent, va scadea si mai mult anul viitor, pe fondul pretului Kindle Fire care nu acopera cheltuielile de productie, scrie Bloomberg.com.
Kindle Fire va fi disponibil spre vanzare luna viitoare, pentru doar 200$, comparat cu 500$ pentru cea mai ieftina tableta Apple. Pretul redus va ajuta Amazon sa comercializeze 4,5 milioane de Kindle Fire in trimestrul patru al anului curent, conform Barclays, depasind vanzarile de 3,3 mil. tablete pe care Apple le-a raportat in trimestrul de debut al iPad-ului.

Acest lucru inseamna insa ca Amazon.com pierde cate circa 10$/tableta, conform HIS Inc.

“Este posibil ca in 2012 Amazon.com sa aiba un trimestru cu marje de profit negative”, a declarat Ben Schachter, analist al Macquarie Capital din New York. “In mod normal, acesta este un scenariu dezastruos dar, de la un punct, compania va incepe sa produca bani din acest produs”.

Jeff Bezos, directorul executiv al Amazon.com, conteaza pe vanzarile de muzica, filme, carti si alte produse pentru a recupera din banii pierduti din vanzarea Kindle Fire.

Kindle Fire se va lansa pe 15 noiembrie, are un ecran de 7 inci, mai mic decat ecranul de 9,7 inci al iPad-ului. Device-ul va rula pe software Android si va avea un procesor dual-core cu conectivitate Wi-Fi.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri