Dan Virtopeanu a lansat primul sau proiect dupa ce a parasit Voxline, un joc multiplayer prin SMS care poate fi accesat de pe orice telefon mobil - SMS Fotbal.
Jocul reprezinta un parteneriat intre Grapes Games, companie fondata de Dan Virtopeanu si Voxline Communication. Jocul se adreseaza pasionatilor de competitii in timp real si este primul de acest gen din Romania.

Jocul presupune inscrierea pe site-ul SMSFotbal.ro, alaturarea la o echipa si participarea la meciuri. Meciurile se desfasoara virtual prin trimiterea de mesaje sms cu actiunea pe care fiecare jucator o alege (pasa, dribling, degajare, sut, etc). Cei mai buni jucatori pot castiga premii in valoare de 100 de euro, aparate foto digitale, DVD-uri sau MP3 playere.

“Conceptul de Multiplayer Social SMS Game este unul inedit, la care lucrez de un an de zile, timp in care nu am gasit nimic asemanator la nivel global. Dupa lansarea in Romania doresc sa introduc jocul acesta precum si altele in alte tari - am deja planuri pentru Europa, Asia, Africa si America de Sud pentru jocul SMSminifotbal; pentru piata nord-americana am concepte diferite”, spune Dan Virtopeanu, fondator Grapes Games, care mai pregateste alte doua proiecte pentru inceputul anului viitor.

Dan Virtopeanu a condus timp de opt line compania de campanii prin SMS Voxline.

“De-a lungul timpului Voxline Communication s-a implicat in realizarea de jocuri atat pentru branduri (Wrigley, Pepsi, Lays) cat si adresate direct consumatorilor (Magic World, Presedintele Meu), iar noul concept de fotbal prin sms, propus de Dan, largeste si completeaza aria de expertiza tehnica pe care o acoperim. Credem in succesul acestui proiect pentru ca regasim in el doua atribute esentiale: acoperirea - practic oricine poate juca - si gradul mare de interes pe care fotbalul il are in Romania”, este de parere Bogdan Apostol, director general Voxline Communication.

Citeste primul interviu cu Apostol aici.


SMS-urile de participare la joc se trimit la tarif normal, iar mesajele alerta prin care jucatorii sunt anuntati de inceperea jocului/reprizei secunde, finalul meciului, inscrierea unui gol sau de cate ori primesc mingea pentru a juca sunt taxate cu 0,15 Euro plus TVA. Celelalte mesaje sms pe care le primesc (cu rezultatul actiunii lor sau raspuns la anumite cereri) sunt gratuite.

Grapes Games isi propune sa dezvolte si alte jocuri multiplayer sociale prin SMS pe care sa le implementeze la nivel global - SMS-ul fiind cea mai raspandita tehnologie din telefonia mobila, dupa cea de voce.

Ce parere aveti de acest proiect? Considerati ca va avea succes? Comentati mai jos.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri