Mark Zuckerberg a admis ca Facebook a facut “unele greseli” in ceea ce priveste securitatea informatiilor private ale utilizatorilor retelei sociale si a fost de acord sa modifice politica retelei sociale pentru a oferi protectie ridicata. Afirmatiile au venit ca urmare a criticilor aduse de organisme de reglementare SUA, scrie Telegraph.co.uk.
Intr-un post pe blog, fondatorul si directorul executiv al retelei a spus ca a fondat Facebook pornind de la ideea ca oamenii vor sa impartaseasca ceea ce fac in viata, dar pentru a realiza acest lucru este necesar ca fiecare sa aiba control absolut in ceea ce impartasesc, tot timpul”.

El a continuat insa spunand ca “sunt primul in a admite ca am facut unele greseli” (a bunch of mistakes – in original). El a admis de asemenea ca executivii retelei “pot intotdeauna sa faca lucrurile mai bine”, in ceea ce priveste acest subiect controversat.

Comentariul sau a venit dupa ce organismul de reglementare US Federal Trade Commision (FTC) a acuzat Facebook de incalcarea sistematica a vietii private a utilizatorilor, aducand in sprijinul afirmatiei sapte argumente.

Obligat de circumstante, Zuckerberg a subliniat ca va lua masuri radicale pentru oferirea de siguranta utilizatorilor Facebook. Acest lucru marcheaza de altfel si un pas important in drumul companiei catre un IPO ce va evalua compania la circa 100 miliarde de dolari.

De acum incolo, utilizatorii Facebook vor trebui sa isi dea consimtamantul la fiecare modificare care ar putea aduce atingere sigurantei contului si implicit vietii personale. Totodata, Facebook va trebui sa se supuna unui audit pe aceasta tema o data la doi ani pentru urmatorii 20 de ani, sa opreasca orice forma de acces la conturile dezactivate si sa prezinte mai clar politicile de securitate ale companiei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri