Yahoo ar putea vinde majoritatea activelor din Asia printr-o tranzactie complexa, estimata la aproximativ 17 miliarde de dolari, au declarat pentru Reuters surse apropiate discutiilor, iar informatia a fost salutata de investitorii de pe Wall Street si a impins actiunile companiei pe plus.
Planul ar putea fi discutat in sedinta de joi a Consiliului de Administratie al companiei, au adaugat sursele, citate de Mediafax.

Una dintre persoanele citate a aratat ca sefii Yahoo nu vor sa auda, momentan, de oferte de preluare integrala a companiei.

Yahoo se descurca tot mai greu in lupta cu rivali ca Google si Facebook, compania cautand masuri de revigorare a afacerilor.

Fosta glorie a internetului are o valoare de piata de circa 18,5 miliarde de dolari.

Printre cele mai importante masuri luate in calcul anterior de conducerea Yahoo se numara vanzarea de participatii minoritare catre fonduri de capital privat, varianta respinsa insa de actionari importanti ai companiei.

Planul de despartire de activele din Asia este considerat de analisti un rezultat al presiunilor exercitate de fondul Third Point, controlat de Dan Loeb, unul dintre cei mai importanti actionari ai Yahoo.

Actiunile companiei au evoluat pe minus pe parcursul sedintei bursiere de miercuri de la New York, in linie cu intregul sector IT, insa au inchis in urcare cu aproape 6% dupa aparitia informatiilor privind vanzarea activelor asiatice.

Tranzactia estimata la 17 miliarde de dolari include valoarea participatiei de 40% detinuta de Yahoo la grupul Alibaba, unul dintre cei mai importanti jucatori pe piata IT online din China.

Miliardarul Jack Ma, care controleaza Alibaba, a declarat de mai multe ori ca doreste sa rascumpere participatia Yahoo.

Pachetele de actiuni detinute de Yahoo la Alibaba (40%) si Yahoo Japan (35%), companie pe care o controleaza impreuna cu operatorul japonez de telecomunicatii Softbank, sunt considerate de investitori "de departe cele mai importante active" ale grupului american.

Sursele citate au aratat ca planul discutat presupune vanzarea unei parti semnificative din participatia la Alibaba catre compania chineza si a pachetului la Yahoo Japan catre Softbank.

Alibaba si Yahoo Japan ar trebui sa creeze entitati juridice separate, pe care sa le inzestreze cu bani si active. Acestea ar urma apoi sa fie oferite Yahoo in schimbul actiunilor la cele doua companii, pentru a evita plata unor taxe suplimentare pe tranzactii, au aratat sursele citate.

Yahoo ar dori sa pastreze 15% din actiunile Alibaba, au afirmat sursele citate.

Reprezentantii Yahoo au refuzat sa comenteze informatiile.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri