Un malware implementat in cea mai mare retea din lume a sustras peste 45.000 de parole si username-uri ale utilizatorilor, conform unor informatii ale companiei de securitate Securlet citat de Cnet.
Majoritatea utilizatorilor afectati de malware – denumit Ramnit – sunt din Franta si Marea Britanie. Viermele este capabil de a infecta executabile Windows, Microsoft Office si fisiere HTML, conform McAfee.

“Suspectam ca atacatorii din spatele Ramnit se folosesc de datele sustrase pentru a se loga in conturile victimelor pentru a transmite link-uri catre prieteni, amplificand astfel amploarea atacului”, conform reprezentantilor Securlet. “Totodata, atacatorii cibernetici profita de faptul ca multi utilizatori au aceeasi parola pentru orice serviciu online, accesand astfel si adrese de e-mail sau retele”.

Viermele a fost recunoscut in mod oficial in august 2011. Intre septembrie 2011 si finalul anului au fost infectate peste 800.000 de computere.

Oficialii Securlet au alertat oficialii Facebook si le-au pus la dispozitie toate informatiile necesare pentru ca viermele sa poata fi eliminat.

Facebook a devenit o tinta predilecta pentru hackeri, datorita numarului mare de utilizatori (circa 800 de milioane) pe care reteaua sociala ii gazduieste dar si a mai multor vulnerabilitati descoperite de-a lungul timpului. Oficialii Facebook au declarat in mai multe randuri ca depun eforturi constante in mentinerea unui nivel ridicat al securitatii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri