FileSonic, unul dintre cele mai mari site-uri online pentru stocare de date, a dezactivat serviciile de file sharing, ca urmare a masurilor agresive luate de Statele Unite impotriva site-ului rival Megaupload si a dezbaterilor privind incercarile Washingtonului de a reduce pirateria online, informeaza Mediafax.
Politia din Noua Zeelanda si Europa a facut mai multe arestari in ultimele zile in legatura cu investigatii ale FBI privind activitatea Megaupload.com, transmite Reuters.

Pierderile cauzate detinatorilor de drepturi de autor sunt estimate de autoritatile americane la peste 500 de milioane de dolari, in timp ce veniturile, inclusiv din publicitate, ale grupului cercetat de FBI se ridica la 175 milioane de dolari.

Potrivit avocatilor Megaupload, compania nu a facut altceva decat sa ofere servicii de stocare de date.

"Toate functionalitatile de sharing ale FileSonic sunt acum dezactivate. Serviciile noastre pot fi folosite doar pentru stocare si pentru descarcarea fisierelor pe care le-ati stocat personal", se arata pe siteul File Sonic.

In timp ce cazul Megaupload se afla in derulare, la Washington au loc dezbateri privind pirateria online, iar Congresul incearca sa adopte noi legi in acest scop.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri