Facebook va inainte la inceputul saptamanii viitoare documentele pentru oferta publica asteptata in lunile urmatoare si estimata drept una din cele mai mari listari de pe bursa americana, au declarat surse apropiate companiei, citate de Wall Street Journal.
Tranzactia este vazuta ca un moment cheie in industria online si este evaluata la 10 miliarde de dolari, oferind o valoare totala a retelei sociale situata intre 75 si 100 miliarde dolari, au mai spus sursele.

Morgan Stanley este favorit pentru intermedierea ofertei, dar ar putea fi ajutata si de rivala Goldman Sachs, ce va avea un rol esential in IPO. Oficialii companiilor au refuzat sa comenteze.

Facebook este asteptata sa termine documentele in zilele urmatoare si sa le depuna cel mai devreme miercuri, acest scenariu nefiind insa confirmat oficial. Sursele au mai spus ca IPO-ul este asteptata in aprilie-mai.

Un IPO de 10 miliarde de dolari ar reprezenta cel mai important debut pe bursa din toate retelelor sociale si putea fi pe locul 4 in topul celor mai mari oferte, dupa Visa, General Motors si AT&T Wireless, devansand chiar Google.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri