Una dintre primele platforme romanesti de gazduire a blogurilor, haipa.ro, fost achizitionata de reteaua ruseasca uCoz Media, care detine ucoz.ro.
Platforma Haipa a fost lansata in 2007 si gazduieste aproape 4.000 de bloguri, fiind una dintre singurele initiative autohtone care concurau direct cu gigantii americani Blogger sau Wordpress.

Ucoz.ro a fost lansat in iulie 2011 si este un sistem pentru crearea gratuita de website-uri, blog-uri, forum-uri, avand peste 1.2 milioane de proiecte online gazduite. Site-ul face parte dintr-o retea internationala, este localizat in 13 limbi, avand sediul central la Moscova. In acest moment, sistemul este leader in Europa de Est, primind de-a lungul timpului premii importante de la Mashable sau RuNet. Recent, uCoz a ocupat locul 13 intr-un top al site-urilor cu cele mai mare cresteri ale traficului din Europa alcatuit de ComScore, chiar in fata Linkedin.

„Pentru noi, preluarea haipa.ro este o etapa in continuarea expansiunii din piata vorbitorilor de limba romana. Astfel, dorim sa le oferim bloggerilor accesul la un sistem deosebit de puternic prin care sa-si dezvolte in continuare proiectele. Intentia noastra este de a continua misiunea initiala haipa, aceea de a oferi actualilor si viitorilor pasionati de blogging o alternativa solida si completa in limba romana”, a declarat Lucian Avadani, project manager-ul uCoz.

Toti utilizatorii existenti vor putea folosi in continuare blogurile create pe haipa.ro , urmand ca acestea sa fie migrate in viitorul apropiat pe noua platforma . In schimb, viitorii utilizatori care acceseaza pagina principala, vor primi un mesaj cu privire la preluare si vor fi invitati sa se inregistreze pe ucoz.ro.

In prezent, blogurile au adresa de tipul nume.haipa.ro insa, dupa finalizarea migrarii, acestea vor fi accesate prin intermediul adreselor de tipul nume.ucoz.ro. In plus, utilizatorii au posibilitatea de a-si atasa propriile domenii, de a creea website-uri, forumuri sau magazine online, de a transfera fisiere prin FTP sau de a personaliza template-urile existente dupa propriile preferinte.

In urma cu o saptamana, proiectul romanesc Summify a fost achizitionat de Twitter - mai multe amanunte despre tranzactie cititi in wall-street.ro.

uCoz Media a fost Lansat in 2005, dupa 1 an de dezvoltare, de catre doi antreprenori ucraineni. Actualmente, compania are 60 de angajati, 3 Birouri - Moscova, Sankt Petersburg (Rusia) si Cherkasy (Ucraina).

In prezent, exista peste 1.200.000 de utilizatori activi, acelasi numar de site-uri, 13 limbi disponibile, peste 120 de milioane de accesari zilnice ale site-urilor din sistem.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri