Pentru cei care doresc sa protesteze impotrivta ACTA exista un eveniment raspandit pe Facebook care poarte numele de Spune NU - ACTA. Acesta va avea loc sambata, 11 februarie 2012 si se va desfasura in toate orasele importante din tara.
Conform descrierii, manifestatia face parte dintr-un eveniment la nivel global, scopul acestuia fiind acela de a opri aplicarea tratatului ACTA, o initiativa legislativa al carei scop este de a crea standarde unanim acceptate la nivel international in privinta protejarii proprietatii intelectuale fiind semnat pentru prima data pe 1 octombrie 2011.

Aceasta manifestatie face parte dintr-un eveniment global ce doreste oprirea aplicarii tratatului ACTA, tratat ce reprezinta un pachet de legi menite sa afecteze extrem de grav dreptul la intimitate si exprimare libera.

In afara de evenimentul in sine, organizatorii evenimentului vor avea si o altfel de manifestatie ce va demonstra importanta internetului.

Acestia vor face un transfer de date cu ajutorul unui porumbel pentru a arata cat de anevoioasa ar putea fi transmiterea de date in lipsa internetului.

De la „fantana” din Piata Universitatii se va face UPLOAD de poze, muzica si filme pe un card de memorie iar la crescatorul de porumbei se vor DOWNLOADA informatiile pe un laptop. Cand transferul va fi complet organizatorii vor veni cu o SURPRIZA inapoi in piata.

Traseul de la crescator spre piata va fi surpriza, sustin acestia. De porumbel va fi atasata o mini-camera ce va filma traseul parcurs.

Peste 225.000 invitatii au fost trimise de organizatori, iar pana in acest moment mai mult de 17.000 utilizatori si-au manifestat dorinta de a participa la evenimentul de sambata, 11 februarie 2012.

Info suplimentare: facebook.com

Foto: Captura Facebook


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri