Accesul pe Facebook de pe dispozitive mobile a crescut cu 76% in 2011, echivalentul a 432 milioane de oameni intrand pe cea mai mare retea sociala in mod frecvent de pe terminale mobile, conform presei internationale care citeaza date puse la dispozitie de Facebook.
Oficialii Facebook spun ca in prezent 58 de milioane de utilizatori acceseaza reteaua exclusiv de pe un telefon mobil sau tableta, ilustrand importanta in crestere a acestor dispozitive si al advertising-ului pe ele.

Cresterea a fost sustinuta de introducerea aplicatiei iPad si achizitia Snaptu, companie care sprijina persoanele din tari in curs de dezvoltare care nu au acces la smartphone-uri sa intre pe reteaua sociala de pe telefoane mai putin avansate.

In alta ordine de idei, Apple si cinci publisheri din SUA ar putea fi dati in judecata de Departamentul de Justitie deoarece companiile ar fi complotat pentru cresterea nefondata a cartilor electronice.

Publisherii vizati sunt Simon & Schuster, Hachette Book Group, Penguin Group, Macmillan si HarperCollins Publishers. Guvernul SUA considera ca Apple si publisherii au crescut preturile ebook-urilor ca parte a lansarii din 2010 a iPad-ului – Apple primeste 30% din vanzarile de carti.

Partile implicate nu au comentat.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri