Google a pus la dispozitie functia Transit, in Brasov, prin aplicatia Google Maps, acesta fiind de altfel si primul oras din Romania in care s-a implementat aceasta facilitate. “Urmeaza, speram noi, mai multe orase in viitorul apropiat. Este un proces care se realizeaza destul de simplu, daca avem si cooperarea regiilor de transport”, spun reprezentantii Google Romania.
Functia tranzit permite aflarea rutelor de transport pentru a ajuge dintr-un punct A intr-un punct B al orasului, folosindu-te de mijloacele de transport in comun.

Functia tranzit, pe care o puteti testa aici, poate fi accesata atat de pe computere cat si de pe terminalele mobile ce au instalata aplicatia Google Maps.

“Procesul de implementare a Transit in mai multe orase nu este unul complex si, cu ajutorul regiilor de transport regionale, se poate implementa relativ repede. Nu este neaparat ca Google sa mearga catre regii, se poate si invers”, a mai spus pentru wall-street.ro un reprezentant al companiei americane, fara sa ofere mai multe informatii despre acest subiect.

Brasovul a fost primul oras care a facut acest lucru, ca urmare a unei initiative locale.

Practic, toate regiile sau agentiile de transport public din tara se pot alatura. E un proces relativ usor: datele cerute sunt intr-un format specific, non-proprietar si apoi Google lucreaza indeaproape cu regiile sau agentiile pentru a previzualiza si testa serviciul. Regiile nu trebuie sa plateasca pentru a integra datele in Google Harti.

La o cautare pe harta, ti se ofera informatii precum directiile de mers, cat iti ia sa ajungi la prima statie de autobuz si cat costa biletul pana la punctul la care vrei sa ajungi. In prezent, sistemul Google Transit este implementat in peste 475 de orase, in special in Europa de Vest si SUA.

Ce parere aveti de aceasta facilitate? Vi se pare utila? wall-street.ro te incurajeaza sa comentezi.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri