PayPal a lansat PayPal Here, prima solutie de plati mobile din lume care permite afacerilor mici sa accepte aproape orice forma de plata. Noul serviciu include o aplicatie gratuita si un cititor de card securizat care se ataseaza la telefonul mobil, transformand orice iPhone – si in curand si orice smartphone Android – intr-o solutie pentru plati mobile, conform companiei.
Pentru moment, PayPal Here este folosit de o serie de comercianti din Statele Unite, Canada, Australia si Hong Kong, urmand sa fie disponibil la scara nationala in aceste tari incepand cu luna aprilie si, ulterior, sa fie extins si in alte tari. Tot din aprilie, PayPal Here va fi disponibil si pentru smartphone-urile Android.

Cu PayPal Here, afacerile mici, prestatorii de servicii si alti comercianti pot sa emita facturi si sa accepte carduri de debit ori credit, cecuri sau plati prin PayPal. Indiferent de modul de plata ales de consumator, PayPal Here faciliteaza transferul, oferind afacerilor mici oportunitati pentru a-si vinde produsele si serviciile.

Accesarea optiunii “Local” le ofera utilizatorilor PayPal Here posibilitatea sa afle ce magazine din apropierea lor accepta plati prin intermediul acestui serviciu. Odata ce este pregatit sa cumpere, clientul il notifica pe comerciant printr-o simpla atingere a ecranului telefonului. La randul sau, vanzatorul foloseste PayPal Here pentru a accepta plati prin simpla mentionare a numelui si fotografiei cumparatorului.

Serviciul nu include taxe initiale de utilizare si nici taxe lunare, unicul comision platit de comercianti fiind egal cu 2,7% din valoarea platilor primite prin card sau prin PayPal.

Comerciantii care folosesc PayPal Here au la dispozitie carduri business de debit pentru acces rapid la bani. Atunci cand folosesc cardurile pentru cumparaturi, ei primesc inapoi 1% din pretul anumitor produse, ceea ce face ca, practic, comisionul pe care il platesc PayPal Here sa scada la doar 1.7%.

Odata cu PayPal Here, PayPal a lansat si cea mai recenta versiune a PayPal Mobile pentru iPhone, aplicatie complementara cu PayPal Here, disponibila gratuit in iOS App Store.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri