Un student britanic risca sa faca inchisoare pentru postarea mai multor mesaje rasiste pe reteaua de socializare Twitter, relateaza presa din Anglia.
Liam Stacey, in varsta de 21 de ani, este pasibil de inchisoare dupa ce a postat mesaje cu conotatie rasiala in urma incidentului in care fotbalistul Fabrice Muamba a fost implicat.

In timpul meciului cu echipa Tottenham Hotspur, jucatorul a cazut pe teren si a suferit un stop cardiac, iar tanarul student a postat pe pagina sa de Twitter mesaje ca “LOL, F##k Muamba. He’s Dead”, relateaza publicatia The Guardian.

Postarea tanarului a starnit reactii atat din partea utilizatorilor, a presei din Marea Britanie cat si a autoritatilor care s-au sesizat dupa reactia acestuia la accidentul suferit de fotbalistul echipei Bolton Wanderers.

Stacey a fost arestat si dus la tribunalul din Swansea unde a pledat vinovat pentru acuzatiile de raspandire a remarcilor rasiste. El a fost eliberat conditionat, insa nu are voie sa mai acceseze nicio retea de socializare, urmand ca o sentinta sa fie data saptamana viitoare.

Pe 27 martie, tanarul urmeaza sa afle care va fi sentinta definitiva a judecatorului.

In luna februarie a acestui an, autoritatile din Statele Unite si din Marea Britanie au inceput o campanie de eliminare a surselor care pot starni amenintari pe reteaua de socializare Twitter.

Starea de sanatate a jucatorului Fabrice Muamba s-a imbunatatit, inima jucatorului, care a suferit un infarct la meciul cu Tottenham din sferturile de finala ale Cupei Angliei, nemaiavand nevoie de ajutorul aparatelor pentru a bate, informeaza presa britanica.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri