Circa 60% din articolele publicate pe site-ul Wikipedia.org despre companii contin erori sau informatii incomplete, potrivit unui studiu al Societatii de Relatii Publice din SUA (PRSA) citat de ScienceDaily.com.
Milioane de oameni se bazeaza pe Wikipedia - de la temele pentru scoala si pana la prezentarile corporatiste - folosind cifre si informatii publicate in enciclopedia online. Si totusi, 60 la suta din articolele acesteia contin greseli.. Numarul erorilor arata ca Wikipedia nu trebuie sa fie considerata drept unica sursa de informare.

Paginile Wikipedia sunt, in principal, editate de public, ceea ce duce atat la erori umane, cat si la erori facute in mod intentionat, de cei care doresc „sa saboteze” diverse pagini ale unor companii, de exemplu. Si nici administratorii site-ului nu reactioneaza rapid la cei care se plang ca au descoperit de greseli.

Dupa ce o greseala este sesizata, apar alte noi dificultati. Una din patru persoane chestionate se plange ca n-a primit niciun fel de raspuns de la Wikipedia. Altii spun ca a fost nevoie de cateva saptamani, insa cei care se ocupa de enciclopedie sustin, totusi, ca rezolva problemele intre doua si pana la maximum cinci zile.

Studiul, condus de PRSA, a chestionat 1284 de membri despre articolele clientilor de pe Wikipedia.

Cercetarea vine in sprijinul utilizatorilor de internet unde specialistii in relatii publice sunt nevoiti sa lucreaze cu editorii portalului Wikipedia pentru a informa cu precizie despre datele clientilor pe care ii reprezinta.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri