In timpul audierilor din timpul bataliei legale dintre Oracle si Google, seful gigantului online a declarat ca sistemul de operare Android este important dar nu critic pentru succesul companiei. El a mai spus ca ar fi preferat sa devina parteneri cu Sun Microsystems decat sa o ia fiecare pe drumuri separate, scrie Techspot.com.
Intr-un caz in curs de desfasurare la Curtea de Justitie din San Francisco, Oracle acuza Google de violare a proprietatii intelectuale in cazul a 37 de aplicatii si programe software, sau API-uri, create in Java. Oracle sustine ca Google nu a platit taxele de licenta pentru acestea. Oracle a cumparat Sun Microsystems pentru 7,4 mld. dolari in urma cu cativa ani.

Atunci cand a fost intrebat daca poate numi o alta companie care sa foloseasca gratuit parti din Java fara licenta, Page a replicat spunand ca “nu sunt expert” pe acest subiect.

Oracle a cerut initial daune de pana la 6,1 miliarde dolari dar Google a reusit sa limiteze cererile la 1 mld. de dolari.

Cercetarile ar putea continua opt saptamani.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri