Oferta publica initiala a Facebook ar putea fi intarziata cu o saptamana, din cauza unor complicatii de procedura aparute odata cu preluarea dezvoltatorului de aplicatii Instagram pentru un miliard de dolari si cu achizitionarea unor brevete de la Microsoft, pentru 550 milioane dolari, scrie Mediafax.
Facebook a anuntat recent ca va prelua, pentru un miliard de dolari, compania care dezvolta aplicatia pentru smartphone-uri Instagram, prin care utilizatorul poate modifica fotografii si le poate publica pe retelele de socializare.

Facebook a anuntat la inceputul saptamanii ca va plati 550 milioane de dolari pentru a prelua de la Microsoft drepturile de proprietate intelectuala asupra catorva sute de brevete.

Contractele aferente acestor tranzactii au fost semnate cu cateva saptamani inainte ca Facebook sa intre in etapele finale ale ofertei publice initaile, care va fi probabil cea mai mare tranzactie de acest tip efectuata vreodata in industria IT.

Facebook vrea sa atraga aproximativ 5 miliarde de dolari prin oferta publica initiala, iar valoarea de piata estimata pentru companie la listare ar putea ajunge la 100 miliarde de dolari.

Compania a stabilit ca termen pentru efectuarea ofertei luna mai, precizand ca termene lansarea roadshow-ului pe 7 mai si debutul la tranzactionare undeva in saptamana 14-18 mai.

O sursa apropiata situatiei a afirmat ca investitorii ar putea fi nevoiti sa astepte o saptamana in plus, deoarece Facebook trebuie sa discute impactul achizitiilor recente cu SEC, comisia pentru valori mobiliare din SUA, transmite Reuters.

Facebook a raportat mati venituri in scadere in primul trimestru fata de nivelul din ultimele trei luni ale anului trecut, o premiera pentru companie, potrivit careia declinul a fost cauzat de trendurile sezoniere ale pietei de publicitate.

Scaderea veniturilor pune sub semnul intrebarii capacitatea companiei de a mentine cresterea exploziva din ultimii ani.

Potrivit CNBC, roadshow-ul ar putea incepe acum in saptamana 14-18 mai, astfel ca listarea companiei la bursa ar putea fi intarziata pana in iunie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri