Google se confrunta deja cu o serie de suspiciuni si confuzii in incercarea companiei americane de a convinge utilizatorii sa isi incredinteze documentarele personale, pozele si alte informatii in format digital serviciului de stocare in cloud “Drive” propus de gigantul online american, scrie USA Today.
“Drive”, lansat publicului larg in cursul acestei saptamani, a aprins lungi serii de discutii pe retelele de socializare si pe blogurile de tehnologie din toata lumea dupa ce acestea au gasit o clauza legala prin care Google sustine ca tot continutul stocat de utilizator pe serviciul de cloud devine si proprietate intelectuala a companiei americane.

Acest lucru ar putea insemna ca lucrarile, schitele sau cartile la care lucreaza scriitorii sau documente confidentiale ori personale ale utilizatorilor sa intre automat in posesia celor de la Google.

Totodata, limba utilizata este un standard care da Google puterea de a-si rezerva drepturile asupra serviciilor pe care utilizatorii le cer.

Modul prin care Google pastreaza documentele salvate in serviciul de cloud solicita companiei sa obtina un drept de tipul “host-store-reproduce” (gazduieste-stocheaza-executa - n.r.) fisiserului aflat pe serverele gigantului online american.

Astfel, cand un responsabil Google trebuie sa citeasca un document intr-o alta limba sau chiar sa faca anumite modificari, compania americana are nevoie de un drept de tipul “traducere-adaptare-alte modificari”.

Chiar si evenimentele de zi cu zi, precum vizionarea unui clip video sau downloadarea unui fisier tip text de pe internet solicita Google sa pastreze dreptul de a “afisa public” un anumit continut.

Acest lucru, insa, nu inseamna ca Google va intra in activitatea unui scenarist si ii va “fura” ideea realizand un film, chiar daca limba in care documentul este scris i-ar putea incuraja pe cei de la Google sa o faca.

“Conditiile noastre ne permit sa oferim serviciile pe care le doriti - daca vreti sa impartasiti document sau o informatie cu cineva sau daca vreti sa il accesati de pe orice dispozitiv o puteti face”, sustine Google intr-o declaratie oficiala.

Google “Drive” este un serviciu de stocare in cloud care ofera utilizatorilor un spatiu de stocare de pana la 5 GB.

Google Drive este asemanator iCloud (Apple) sau Dropbox. Facilitatea pe care acest tip de serviciu o ofera este ca intr-un cont virtual, pot fi incarcate muzica, fotografiile dar si fisierele personale.

Foto: google.com



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri