Majoritatea oamenilor isi amintesc daca au, sau nu, un atestat in Stiinta Computerelor – si nu trebuie sa fii CEO pentru asta. Compania Yahoo a fost fortata sa admita ca noul lor director executiv, Scott Thompson, a declarat ca are o astfel de diploma cand, de fapt, s-ar putea dovedi ca nu este adevarat, scrie TGDaily.com.
CV-ul lui Thompson se pare ca are trecut si un atestat in “stiinta computerelor”, luat la Stonehill College. Totusi, Stonhill a inceput sa ofere astfel de atestate mult mai recent decat este scris in CV-ul sefului Yahoo.

In loc de acest atestat se pare ca Thompson a primit o diploma in contabilitate si, probabil, un simplu curs introductiv in stiinta computerelor.

Descoperirea l-a infuriat pe actionarul Yahoo Daniel Loeb care a scris catre organismul de reglementare Securities and Exchange Commision (SEC) pentru a depune plangere.

“Daca Domnul Thompson si-a falsificat diplomele de studii consideram ca 1) submineaza cunostiintele sale ca expert in domeniul tehnologic 2) reflecta un caracter slab al directorului executiv desemnat sa conduca Yahoo intr-o conjunctura critica”, a scris actionarul. “Acum, mai mult ca niciodata, Yahoo are nevoie de un lider de incredere”.

Daca se va dovedi ca CV-ul sefului companiei a fost falsificat, board-ul companiei va decide daca el va ramane la conducere sau nu.

Oficialii Yahoo au raportat insa ca, indiferent de ce scrie in CV-ul CEO-ului privind daca are sau nu diploma in stiinta computerelor, Thomson are pregatiri solide la nivel economic si marketing si este, in continuare, cel mai potrivit om pentru aceasta pozitie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri